sadek125 30.08.2021 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Witam. Elewacja została wykonana tynkiem akrylowym w 2016roku. W roku 2020 dwie ściany od północy i zachodu zostały zaatakowane jakimiś glonami (czarne- zielone pionowe paski) Zareklamowałem tynk. Firma podaje mi dwa wyjścia.1. przyjeżdża ich ekipa myje i odgrzybia i impregnuje te dwie ściany. Oczywiście wszystko na ich głowie, ja za nic nie płacę.2. Druga opcja. Dają mi środki do wyczyszczenia i pomalowania ścian farbą silikonową(chyba farby maja dać na cały dom. , a środki na wyczyszczenie na brudne dwie ściany.Co do moich umiejętności i czasu. z wyczyszczeniem jeszcze może sam bym sobie poradził ale z pomalowaniem na pewno nie. Dowiadywałem się o cenę pomalowania i na dzień dzisiejszy to koszt 15zł/M2 samej robocizny.Co będzie dla mnie korzystniejsze?Dom parterowy 3.6 m wysokości ścian, tynk baranek. Powierzchnia ścian całego domu około 180 m2Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 30.08.2021 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Sam nic nie rób! Oni niech robią wszystko. Pamiętaj, że czas gwarancji, na tą samą przyczynę, zostaje wydłużony automatycznie od początku- czyli pewnie na kolejne 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 30.08.2021 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Wszystko zostaw po stronie dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 30.08.2021 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Dobrze piszą, nic nie ruszaj, niech naprawiają oni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts