asaledr 01.09.2021 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Witam, Nabyłem niedawno działkę niezabudowaną. Dowiedziałem się od starszego sąsiada, że dawno temu w latach może 50 60 stał tu dom i budynek gospodarczy. Bardzo temat mnie zainteresował. Wiecie może czy da się w jakimś urzędzie załatwić stare mapy, szkice, żeby zobaczyć co to było i gdzie to stało? Są gdzieś takie dokumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.09.2021 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 (edytowane) Uncle Google, wpisz Powiatowy lub Miejski Ośrodek dokumentacji Geodezyjno-Kartograficznej, miejscowość -->klick . O ile osoba nie będąca geodetą przekona pracownika że ma interes prawny(?), to kupi sobie taka mape, raczej ze stemplem " egzemplarz archiwalny? Lub jakoś podobnie, że dokument nie może służyć do celów prawnych. Różnie może być, gdyż były powiaty w których ze "starych papierów" robiło się ognisko. Piękne szkice katastralne razem z feldbuchami i arkuszami mestischblette szły z dymem... Edytowane 1 Września 2021 przez Bertha Róznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts