vi0lator 02.09.2021 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2021 Ściana fundamentowa z bloczków betonowych 24cm, papa icopala 4mm na ławie cięta na 33cm tak żeby z rolki uzyskać jak najwięcej metrów bieżących. Tak więc papa wystaje poza ścianę ok. 4 - 4,5cm. Czy prawidłowo wykonana faseta powinna mieścić się na papie czy może poza? Czy to ma jakieś znaczenie? Tak na mój chłopaki rozum to jeśli wyjade poza pape to łącze ścianę z ława właśnie poprzez tą fasetę czyli chyba nie bardzo bo po co wtedy byłaby ta papa izolujaca bloczki od ławy hm???Tylko czy to później jakoś nie popeka jak będzie na takim mało wystającywystajacym odcinku papy, a papy nie mam porządnie zgrzanej, tylko raczej tak żeby się nie przesuwala więc jestem w stanie ją podważyć..Podpowie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 02.09.2021 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2021 Ja właśnie tego nie rozumiem: po co tak ciąć papę na 33cm? Jakaś droga jest, zabrakło w sklepie?Papę tnij na co najmniej 50 cm, faseta na papie. Dobrze rozumiesz: jak wyjedziesz poza papę to izolacja jest niepewna.A papę zgrzej porządnie, oczywiście na masie kauczukowo-asfaltowej. To są żadne pieniądze, a warto się przyłóżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vi0lator 03.09.2021 03:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2021 Tak, 7,5m rolka 270zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 03.09.2021 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2021 Co to za papa? Rolka papy pod bloczki kosztuje kilkadziesiąt zł, do tego dysperbit 50 zł i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts