da-3000 21.09.2021 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Cześć,wiem, że izolacja pzreciwilgociowa powinna wystawać po stronie wewnętrznej, aby umożliwić połączenie z folią w środku na zakład. Jednak różne źródła podają różne liczby - spotkałem już opinie, że należy zostawić min. 5 cm, 10 cm, 15 cm, a nawet 20 cm. U mnie w domu też jest różnie. W niektórych miejscach zakład wynosi 10 cm, ale w innych już tylko 1-1,5 cm. Pod jedną ze ścian działowych folia jest położona krzywo i spod połowy ściany folia nie wystaje w ogóle. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć skąd tak duże rozbieżności w zależności od źródła? Jaka jest minimalna szerokość zakładu w przypadku folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.09.2021 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Jak folia, to już pozamiatane...Papa na pół wychodzi z 10cm jak masz mur 24cm+15XPS a pomiędzy klej pod zewnętrzne.Pod działowe 100/3=33cm z czego 12 zajmie mur a nieco ponad 10 będzie wystawało po obydwu stronach. I te 10cm to tak akurat, żeby zgrzać do tego papę na chudziaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
da-3000 21.09.2021 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Tak, pod ścianami na chudziaku jest folia. Rozumiem, że te miejsca gdzie wystaje 1-1,5cm to zdecydowanie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 22.09.2021 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Folia to nie hydroizolacja. Tak jak napisał Kaizen - co byś nie zrobił, hydroizolacji nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts