Reynald 07.10.2021 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Dzień dobry, jestem w trakcie ocieplania dachu, ale w oczy rzuciły się 25 letnie krokwie które nie wyglądają najlepiej. 2 prawie spróchniały na wylot. reszta jest jeszcze zdrowa, ale mają na środku długości takie jakby spękania. Moje pytanie jest następujące, czym je zabezpieczyć, pomalować aby przetrwały chociaż te 200 lat? Również pytanie dotyczy reszty drewnianej konstrukcji dachu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 08.10.2021 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 (edytowane) Są spękania i spękania. Generalnie malowanie spróchniałego drewna mija się z celem, a jeśli chodzi o konstrukcję, to należy ją wzmocnić albo wymienić. Pytaj cieślę.Druga sprawa, dlaczego belki w ogóle spróchniały. Są jakieś przecieki? Słaba wentylacja? Edytowane 8 Października 2021 przez Ratpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reynald 08.10.2021 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Te dwie wzmocniłem. Reszta jest w miarę zdrową i chciałem jakoś to zabezpieczyć tylko czym? Przecieków nie było widać, dodatkowo chroni jest folia paroprzepuszczalna, może jakieś złe drzewo? Poddasza nie było w ogóle ocieplone, kalenica ma wlot wentylacyjny więc wilgoć odpada, dziwna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.10.2021 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Impregnat oparty na związkach miedzi np. Kuprafung. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts