donvitobandito 15.10.2021 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 36lat, 50/50 Te środki własne dostaliście od rodziców czy pożyczyliście od kogoś z rodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.10.2021 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Zarobiliśmy. Środki własne uważasz te pożyczone od rodziny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 15.10.2021 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 (edytowane) Te środki własne dostaliście od rodziców czy pożyczyliście od kogoś z rodziny? Pytanie retoryczne czy strugasz wariata i myślisz, że w wieku 36-40 lat od 15-20 lat jest się bezrobotnym kawalerem,który mieszka z rodzicami ? Własne M kupiłem na "spółkę" z żoną w wieku 21 lat,to również są "środki własne",które rok temu spłaciły mi pozostały kredyt na dom Edytowane 15 Października 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 15.10.2021 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Pytanie retoryczne czy strugasz wariata i myślisz, że w wieku 36-40 lat od 15-20 lat jest się bezrobotnym kawalerem,który mieszka z rodzicami ? Własne M kupiłem na "spółkę" z żoną w wieku 21 lat,to również są "środki własne",które rok temu spłaciły mi pozostały kredyt na dom Źle zrozumiałeś Arturze z Gliwic Do mniej więcej 35 lat, nie wyobrażam sobie, że można coś odłożyć. Ile wtedy był miał, tyle bym wydał. Życie jest jedno i trzeba z niego korzystać. Nikt o zdrowych zmysłach, nie myśli chyba wtedy o paletach cegieł . Jeżeli w wieku 21 lat kupiłeś własne M, to nie nawet opcji, że sam na to zrobiłeś- czy tam z żoną. Z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, większość tych środków, była krwawizną Waszych rodziców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 15.10.2021 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 (edytowane) Źle zrozumiałeś Arturze z Gliwic Do mniej więcej 35 lat, nie wyobrażam sobie, że można coś odłożyć. Ile wtedy był miał, tyle bym wydał. Życie jest jedno i trzeba z niego korzystać. Nikt o zdrowych zmysłach, nie myśli chyba wtedy o paletach cegieł . Jeżeli w wieku 21 lat kupiłeś własne M, to nie nawet opcji, że sam na to zrobiłeś- czy tam z żoną. Z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, większość tych środków, była krwawizną Waszych rodziców. Piękne i szalone lata 90-te W 90r przez wakacje zarobiłem na nowego malucha, który kosztował 60mln.zl a ojciec zarabial wtedy 3mln.zl miesięcznie Gorzalka i spirytus z Węgier szły jak świeże bułeczki w Polsce Rok później udało mi się kupić M-4 za 110mln.zl,które jeszcze 5 lat spłacaliśmy jak co. Dzisiaj na pewno nie jest możliwe zarobić w tym wieku na pół domu czyli jakieś 250tys.zl. A jak miałem 23 lata to zostałem przykładnym tatą także wcześniej zacząłem zarabiać na rodzinę Edytowane 15 Października 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 15.10.2021 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Wszystko da radę, ja w wieku 35 lat zacząłem budowę (rok wcześniej kupiłem działkę) i proporcje środków własnych do kredytu to 80%/20%. W sumie jakbym się uparł to mógłbym kredytu nie brać ( w zasadzie to wziąłem go na zagospodarowanie terenu - ogród, polbruki, ogrodzenie...) ale nie wziąć z tak niskim oprocentowaniem to grzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.10.2021 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 I gdzie ta bieda w Polsce jak większość za gotówkę wali a jak nie to przynajmniej 50:50. Ach to 500+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 15.10.2021 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 I gdzie ta bieda w Polsce jak większość za gotówkę wali a jak nie to przynajmniej 50:50. Ach to 500+ No jakby nie było 2×500+ i jest już rata, nie mówiąc x4 Bida jest na wschodzie, bo ja i inni mądrzy ludzie są za likwidacją każdego "plusa",tym bardziej na kredyt bo te dzieciaki niedługo będą klepaly bidę jak ich rodzice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 15.10.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Piękne i szalone lata 90-te W 90r przez wakacje zarobiłem na nowego malucha, który kosztował 60mln.zl a ojciec zarabial wtedy 3mln.zl miesięcznie Gorzalka i spirytus z Węgier szły jak świeże bułeczki w Polsce Rok później udało mi się kupić M-4 za 110mln.zl,które jeszcze 5 lat spłacaliśmy jak co. Dzisiaj na pewno nie jest możliwe zarobić w tym wieku na pół domu czyli jakieś 250tys.zl. A jak miałem 23 lata to zostałem przykładnym tatą także wcześniej zacząłem zarabiać na rodzinę Szacunek Arturo! Mimo, że ta Twoja emotka TVNu wypala mi oczy, to powiem Ci, że jesteś z dobrej gliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 20.10.2021 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 31 lat, działka + 20% gotówka, reszta kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 21.10.2021 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Kupno działki - 29 lat - srodki własne (z żoną)Rozpoczecie budowy - 30 lat (środki własne z żona)Wprowadzenie - 32 lata (90% środki własne + 10% od rodziców)Przewidywane zakończenie wszystkie na działce - 35 lat (raczej środki własne)Z tym że budowa praktycznie samodzielnie (poza tynkami, elewacją i położeniem płytek w łazience i kuchni). Jakby miały robić wszystko ekipy to konieczny byłby kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlisek 21.10.2021 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Jesteśmy w trakcie budowy, 24 lata, na kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 21.10.2021 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Pierwszy 35 lat. Drugi 47 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 22.10.2021 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Pozwolenie na budowę: 40 "Wbicie łopaty": 41 Przeprowadzka: 44 Środki własne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 22.10.2021 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 30l zakup działki za własny $33l obecnie praktycznie SSZ zaczęty w kwietniu na razie środki własne zobaczymy na ile starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 28.10.2021 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Ja to głupi jestem od urodzenia hehe, chociaż wraz z wiekiem staram się popełniać mniej błędów. Gdy się mało 20 lat to o czym się myślało? No pewnie, że o kobietach. Nikt mi nie powie, że w wieku 20 lat (mowa o mężczyznach) jego głównym celem nie była kobieta(y). Więc co się robiło? Brało kredyt i kupowało jakieś fajne auto. Przed 30-stką nie wiedziałem co to znaczy oszczędzanie. Każda kasa szła na konsumpcje. Teraz (35 lat) dużo się zmieniło... uważam, że trzeba oszczędzać i inwestować pieniądze. Do pewnych rzeczy się po prostu dorasta. Oj tam, ja w wieku 20 lat byłem już hajtniety I nie, że musiałem, bo młody przyszedł na świat 3 lata później Żonka poznana na kursie prawka czyli w wieku 18 lat Troszkę szybciej dorosłem niż Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.10.2021 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Aja tak sobie myślę że jeśli nie wykituje to tak za ok 20 lat postawie nowy mniejszy z małą działką bardziej dopasowany do czasów które nadejdą.Pęknie bańka to pomału zacznę się za działką rozglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 29.10.2021 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Oj tam, ja w wieku 20 lat byłem już hajtniety I nie, że musiałem, bo młody przyszedł na świat 3 lata później Żonka poznana na kursie prawka czyli w wieku 18 lat Troszkę szybciej dorosłem niż Ty Arturo na powietrzu, aż przyjemnie popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 29.10.2021 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Pęknie bańka to pomału zacznę się za działką rozglądać małe prawdopodobieńmstwo żeby staniały działki, materiały i robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 29.10.2021 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 małe prawdopodobieńmstwo żeby staniały działki, materiały i robocizna. bo czemuż to? Budowlanka jest mocno zadłużona i kwestią czasu jest wyłożenie się mniejszych wykonawców. Pytanie, czy się to stanie za rok czy później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts