KubaS1988 13.10.2021 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2021 Witam. Mam zamiar w dwóch pokojach położyć panele podłogowe. Pokoje nad nie ogrzewana piwnicą. Strop betonowy. Pod podłogę nie zaglądałem. Na pewno są jakieś legary na nich deski i na deskach przybita jakaś drewniana płyta pomalowana farba.Jest tam jakieś 12cm pustki.Podłoga krzywa, różnica minimum 1cm, skrzypi. I teraz pytanie co z taką podłogą zrobić? Spróbować wyrównać OSB i na to panel czy zrywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 14.10.2021 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2021 Ja wyrównywałem płytą OSB 2x18mm. Nie mniej, lepiej spojrzeć co jest pod podłogą, bo mogą tam się dziać cuda (próchno, robactwo itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaS1988 14.10.2021 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2021 No własnie. Będzie to robota zlecona komuś bo ja to Lewy do takiej pracy. Mogę podnieść podłogę max o 4 góra 5cm bo na tyle pozwalają drzwi balkonowe. Ekipa zaproponowała zeszlifowanie nierówności, podokręcanie desek i na to jakaś wylewka samopoziomująca i na to podkład i panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts