Tromekdomek 19.10.2021 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 Witam,mam dylemat czy w łazience wstawić okno.Zalety jakie wiedzę to doświetlenie pomieszczenie oraz poprawa wentylacji.Okno wstawił bym nie szersze niż 45cm, 150cm wysokości i na wysokości 90cm, szyba zabielona dla intymności.Jakie będą wady takiego okna w łazience? Nie wiem czy wstawiać czy nie.... https://images92.fotosik.pl/547/fd2d39e13377c928med.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2021 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 nie lepiej wąskie w poziomie wysoko, niż w pionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 20.10.2021 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 Ja swoje wysokie na 150 cm skracałem - więc popieram to co pisze Elfir - lepiej poziome, ale niskie, na wysokości od podłogi około 150-160 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.10.2021 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Ja był czuł dyskomfort mając w łazience okno, nawet z mleczną szybą. Ale jeśli chcesz je mieć, to tak jak piszą osoby wyżej, lepiej szersze w poziomie i wyżej je umieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.10.2021 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 okno w łazience to jeden z tych luksusów, które różnią mieszkanie w bloku od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 23.10.2021 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Mieszkałem w bloku, nie miałem okna w łazience i cały czas mówiłem że takie by się przydało. Teraz mieszkam w domu, mam okno i uwierz mi, że po otwarciu okna o wiele szybciej odparowuje lustro już w bloku. O wiele szybciej i łatwiej jest pozbyć się wilgoci z łazienki. Latem także przyjemniej jest wejść do takiego przewietrzonego pomieszczenia i wziąć prysznic. Moim zdaniem okno w łazience to podstawa i luksus, na który w bloku nie można sobie pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 23.10.2021 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Ja był czuł dyskomfort mając w łazience okno, nawet z mleczną szybą. Ale jeśli chcesz je mieć, to tak jak piszą osoby wyżej, lepiej szersze w poziomie i wyżej je umieścić. A ja mam pionowe 85x235 i żyję. Nie zamieniłbym na więzienne wysoko pod sufitem. Polecam gorąco. Mieszkałem w bloku, nie miałem okna w łazience i cały czas mówiłem że takie by się przydało. Teraz mieszkam w domu, mam okno i uwierz mi, że po otwarciu okna o wiele szybciej odparowuje lustro już w bloku. O wiele szybciej i łatwiej jest pozbyć się wilgoci z łazienki. Od odparowania wilgoci jest wentylacja. Watpię, że bierzesz kąpiel z szeroko otwartym oknem przy ) stopni na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromekdomek 24.10.2021 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2021 dziękuję wszystkim za sugestie. Ścianka prysznica będzie murowana, z tego względu zasłoni światło płaskiego okna. Zdecydowałem się na wstawienie pionowego, tylko szerszego 60cm, tak aby maksymalnie wykorzystać światło. https://images89.fotosik.pl/548/0926973027253a0cmed.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 24.10.2021 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2021 Drzwi balkonowe w łazience jako wyjście na zewnątrz do bani (bania w planach:yes:). Szkoda też było marnować takiego widoku. https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/4_dJN2iDz33GiOVCh_KE5Xsq42aG6f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marks9 14.12.2021 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Niektórzy wstawiają duże okno i naprzeciwko wannę, na okno mogą pójść rolety, no co kto tam sobie wymyśli, ale myślę, że nawet małe okno to spoko pomysł, żeby właśnie sobie szybciej przewietrzyć pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.12.2021 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Niektórzy wstawiają duże okno i naprzeciwko wannę, na okno mogą pójść rolety, no co kto tam sobie wymyśli, ale myślę, że nawet małe okno to spoko pomysł, żeby właśnie sobie szybciej przewietrzyć pomieszczenie. Od wietrzenia to jest wentylacja. W łazience ma być wywiew, a nie nawiew (nawet przy rekuperacji - a tym bardziej przy WG zimne powietrze tu to dyskomfort a mocy grzewczej zazwyczaj mało, żeby dogrzać nawet powietrze ogrzane już w innych pomieszczeniach). Więc argument o wietrzeniu jest od czapy - jak poprawiać, to zwiększać skuteczność wywiewu. Doświetlenie owszem, jest argumentem. Zwłaszcza, jak ktoś nie ma oświetlenia w łazience. To nie jest pomieszczenie, w którym przesiaduje się długimi godzinami i bez światła zewnętrznego (pewnie i tak przez matową szybę albo gęstą firankę czy roletę) będzie bolesne. Jedyny argument, to jak ktoś ma piękny widok za oknem i znikome zagrożenie, że ktoś tam się pojawi co pozwoli zostawiać okno odsłonięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts