Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Defro Alfa Ii Plus 40kW - pytanie

KrzysiuWiśniewski

Recommended Posts

Po czym wnosisz? Ja bym rzekła, że nie ma żadnej merytorycznej odpowiedzi, bo forumowicze to "śledczy" a nie chętni i pomocni by podzielić się doświadczeniem, opinią, czy poradą

Po swoim kilkunastuletnim doświadczeniu na forum i setkach zbanowanych spamerów.

W Twojej odpowiedzi jest także powód braku merytorycznych odpowiedzi.

dobrze nie bedę słuchał się ani forumowiczów ani instalatorów

meska decyzja wchodzę w gaz bo bezobsługowy i tania kotłownia w wykonaniu oraz nieśmiertelny kominek na drewno

drewno wg. matematyki oszczędnościowej to obecnie najtańsze zasilanie - i nawet mój dziadek który kilka razy zmieniał źródła ogrzewania zawsze posiadał kominek który nie potrzebuje prądu ani czegoś lub kogoś od czego jest zależny -drewno damy radę chyba kupić zawsze

dobrze nie bedę słuchał się ani forumowiczów ani instalatorów

meska decyzja wchodzę w gaz (,,,) nieśmiertelny kominek na drewno

Rzecz ciekawa i bardzo odważna z tym gazem a kominek uważam – pomysł bardzo dobry – maże być taki wolnostojący - od tak nóż widelec i zawsze go gdzieś skitrać można i są też z płaszczem wodnym ale to to już instalacja. Dzięki z odpowiedź.

Po mimo wysokich cen gazu i trudnych do ustalenia w przyszłości, to mimo tego stanu rzeczy : https://inwestycje.pl/biznes/psg-z-grupy-pgnig-czasowo-wstrzymala-zawieranie-nowych-umow-na-przylacza-gazowe/ Polska Spółka Gazownictwa (PSG) – spółka zależna Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa (PGNiG) – czasowo wstrzymała zawieranie nowych umów na realizację przyłączy gazowych w związku z pełnym zarezerwowaniem środków inwestycyjnych, podała spółka.

Aaaa tak już miało być pięknie – Nooo i co teraz?

Masz rację lecz nic na to nie poradzisz. Wymieniając swoje źródło ogrzewania od razu jesteś postrzegany jako sprzedawca (sam przeszedłem ten etap i wiem). Na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć że to FORUM pod względem cenzury jest bezstronne i nie przekupione.

Dziękuję, ale nie mam już w nie wiary...

Masz rację lecz nic na to nie poradzisz. Wymieniając swoje źródło ogrzewania od razu jesteś postrzegany jako sprzedawca (sam przeszedłem ten etap i wiem). Na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć że to FORUM pod względem cenzury jest bezstronne i nie przekupione.

Bardzo Ci dziękuję za to zdanie.

Nie znam się na piecach, ale mógłbym napisać coś na temat tego, który użytkuje. Ale co to będzie za opinia.. żadna.

U mnie się sprawdza. Lub nie - zależy kto z czym porównuje.

Co do forum - moderatorzy są tu społeczni. Praktycznie każdy jest specjalistą w swojej branży. Jesteśmy wyczuleni na fałszywe polecenia (po latach praktyki to widać z daleka).

Jedynie - na swój sposób - tolerowane są Płatne Profile. Nie znaczy to, że mogą spamować czy urządzać sobie symulowane rozmowy między kolegami z jednej firmy PR czy zaśmiecać każdy temat swoimi rozwiązaniami (dużo postów usunęliśmy gdy ktoś przeginał). Ale PP są oznaczone i każdy użytkownik wie, że rozmawiając z kimś z firmy na pewno nie może liczyć na uzyskanie niewygodnych informacji.

Edytowane przez finlandia

No "trochę" pojechałeś. Na szczęście nie jest aż tak źle.

Pisałem na raty gubiąc sens. Już poprawiłem :) Przekaz miał być odwrotny. Wiadomo, że doradca danej firmy nie jest od tego by mówić o wadach swoich rozwiązań... chociaż ja bardzo sobie cenię takich, którzy potrafią... :)

Nie znam się na piecach, ale mógłbym napisać coś na temat tego, który użytkuje.
Aaaa mnie to bardzo interesuje – przy dzisiejszym chaosie – każda prawda na temat źródła ogrzewania jest na wagę złota i jak mniemam – podzielisz się wiedzą na temat tego co posiadasz bez jakiegoś koloryzowania.

Aaaa mnie to bardzo interesuje – przy dzisiejszym chaosie – każda prawda na temat źródła ogrzewania jest na wagę złota i jak mniemam – podzielisz się wiedzą na temat tego co posiadasz bez jakiegoś koloryzowania.

Nie wydaje mi sie ze wiedza ktora posiada Finlandia jest obszerniejsza niz twoja, w tym zakresie, na nic bezstronnosc jezeli zakres wiedzy jest mały

Dokładnie. Ja tylko używam i nie przywiązuję do tego uwagi. Mógłbym pisać na fb : polecam bo mam. Albo nie polecam, bo się dymi. Itp. Nie mam co konstruktywnego dodać w temacie - milczę :)