henrykow 25.10.2021 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 I jak to ma się do zadanego pytania tematycznego?Choćby nawet to 20V też nie powoduje mrowienia. Może bardziej w temacie się wypowiesz czy to normalne że podczas ładowania autor tematu czuje mrowienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 25.10.2021 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 A on napisał, że czuje mrowienie ? Oczywiście ciężko przeczytać post tematyczny. Dzień dobry, czy jeśli mam gniazdko na dwóch żyłach to po jego wyzerowaniu nie powinienem czuć charakterystycznego mrowienia na obudowie telefonu podłączonego do dwubolcowej ładowarki? Logiczne jest chyba że gdyby nie czuł mrowienia to by nie pytał a że napisał jak napisał to dla mnie jest oczywiste. Gdyby było mało to jeszcze w poście #4 autor o tym pisze Czy "bez znaczenia" oznacza to, że mrowienie może wystąpić niezależnie od tego czy gniazdko jest zerowane, czy też nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.10.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Dla mnie, jak ktoś pisze "czy nie powinienem czuć mrowienia?" to nie oznacza "czuję mrowienie" Ale ja odpuszczam ten temat, bo później przeczytałem twoje rewelacje na temat ładowarek, napięć ładowania, baterii... i nie na dziś wystarczy. Edytowane 26 Października 2021 przez fotohobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.10.2021 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 I jak to ma się do zadanego pytania tematycznego? Choćby nawet to 20V też nie powoduje mrowienia. Może bardziej w temacie się wypowiesz czy to normalne że podczas ładowania autor tematu czuje mrowienie. I co to ma oznaczać? że można ładować 20V telefon komórkowy? Miałem w swoim życiu kilkanaście jak nie kilkadziesiąt telefonów i żadna ładowarka nie miała więcej niż 6 V. Jednego smartfona załatwiłem super szybką ładowarką bo nie chciałem czekać długo aż mi się bateria naładuje. Gniazdo usb w telefonie grzało się nie miłosiernie a po kilkudziesięciu naładowaniach bateria spuchła że mało nie eksploatowała i taki był skutek polepszenia ale ta ładowarka też miała 5 V ale 3A. Telefon można ładować w sposób zgodny z jego specyfikacją. To że ładowarka ma różne wyjście 5V 3A 15W / 10V 2A 20W / 12V 1,67A 20W nie znaczy że każdy telefon można ładować np. 12V 1,67 A / 20W. |Wspomniana ładowarka Motorola MC-202 QC 3.0 20W nie podaje napięcia 20V . Pewnie mylisz 20V z 20W. Miałeś kilkadziesiąt telefonów i nie umiesz ładować prostego urządzenia. Może warto przeczytać specyfikację i instrukcję użytkowania. Opis efektów ładowania świadczy o ... PS "I jak to ma się do zadanego pytania tematycznego?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.10.2021 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Oczywiście że podłączenie 20V do zwykłego aparatu może (prawie na pewno) zamienić go w wulkan. Ale w telefonie z taką funkcją ładowanie pędzi niczym pendolino. Od 5% do 50% to chyba nieco ponad pół godziny. Dawno nie sprawdzałem Bardzo wygodne, szczególnie w dłuższej podróży. Bo telefon kupuje się świadomie a nie co sprzedawca podsunie z powodu największej otrzymanej prowizji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 26.10.2021 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 (edytowane) henrykow Kaizen ma rację, więc nie rób /moderowano/. Ładowarki w tej chwili negocjują sobie z telefonem (oczywiście do tego przystosowanym), jakim napięciem mają ładować baterię. Jeżeli złącze danych nie nawiąże kontaktu z telefonem to ładuje standardowo napięciem 5V. Edytowane 29 Października 2021 przez finlandia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 26.10.2021 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Coś mi się wydaje że nie wiesz o czym piszesz. Ładowarki do telefonów komórkowych są o jednym napięciu ale o różnych A od 1 do 3 A, (mocniejszych nie widziałem być może są) ale wszystkie mają napięcie 5V. Jesteś technologicznie 10 lat do tyłu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 26.10.2021 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Naucz czytać się ze zrozumieniem to co napisałem i nie oczerniaj mnie po raz kolejny bo nie mam zamiaru dyskutować z dyletantem. https://blog.swiatbaterii.pl/czym-jest-szybkie-ladowanie-quick-charge/ https://www.komputronik.pl/informacje/co-to-jest-quick-charge-ile-trwa-szybkie-ladowanie/ https://scroll.morele.net/technologia/informacje-o-quick-charge-co-to-jest-i-jak-wplywa-na-ladowanie-baterii/ Użyłem Google za Ciebie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.10.2021 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Zamykam temat, bo poza kłótnią nie ma już treści. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts