Msome 28.10.2021 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Cześć dzisiaj "fachowiec" musiał nam skuć posadzkę nad rurkami od podłogówki, bo inni "fachowcy" przerwali nam kabel sieciowy Mówiłem mu 5 razy żeby robił to powoli ale oczywiście pojechał na szybko i zahaczył dłutem prawie o każdą rurkę (było ich 9, zahaczonych namierzyłem 6) nie widziałem żadnych przecieków, ale pytanie czy powinienem może zgłosić to w celu "naprawy"? Czy w długoletnim użytkowaniu takie zahaczenie może sprawić że rurki są osłabione i pękną? Nie znam się na tym kompletnie, prośba o informację, kogoś kto się orientuje czy takie coś może zostać i mam się tym nie przejmować? Rurka 1: Rurka 2: pozostałe mają lekkie "wgniotki" podobne do zdjęcia z rurki nr 2, coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 28.10.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Mozna się nad tym spuszczać, ale nic tym rurkom nie będzie.Przy zwykłej wodzie może jest sens się zastanawiać, ale przy ogrzewaniu szkoda życia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.10.2021 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 To są raczej zarysowania spowodowane łupaniem kruszywa z betonu i jego kawałków a niżeli samego dłuta. Rurka jest cała i sprawna. Gdyby to były PEX z aluminium i widocznymi zarysowaniami na metalowej warstwie to inna sprawa. Co oznacza zwrot że zahaczył 9 szt. a znalazłeś 6.Może szybciej 9 udało mu się odkryć a lekko naruszonych było 6.Zalewaj beton i nie zawracaj sobie głowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 03.11.2021 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Możesz spuścić wodę i przeprowadzić ciśnieniową próbę szczelności instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Msome 09.11.2021 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 To są raczej zarysowania spowodowane łupaniem kruszywa z betonu i jego kawałków a niżeli samego dłuta. Rurka jest cała i sprawna. Gdyby to były PEX z aluminium i widocznymi zarysowaniami na metalowej warstwie to inna sprawa. (...) Dowiedziałem się że to są rurki Kan-Therm PE-RT Blue Floor 16 Podobno 5-cio warstowowe także chyba jest okej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts