Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy są jakieś wady sklepionego sufitu?

Recommended Posts

Witam, moja żona i ja zamieniamy nasz dom dorsza w kolonialny/pełny dwupiętrowy dom. Krótko mówiąc, zrobienie lukarny szopy byłoby bardziej zaangażowane niż postawienie drugiego piętra.

Nasz wykonawca powiedział, że chciałby, aby nasza główna sypialnia na piętrze miała sklepiony sufit, który zasadniczo pasuje do linii dachu powyżej. Oboje uwielbiamy ten pomysł, ale jakie są wady, które widziałeś lub znasz?

10.0.0.0.1 192.168.1.254

Jednym z nich byłoby unoszenie się gorącego powietrza lub trudne do regulacji sterowanie powietrzem. Mamy pełne centralne powietrze na pierwszym piętrze, ale drugie piętro będzie miało duży system dzielony, z głowicami w każdym pomieszczeniu, więc każde pomieszczenie będzie miało swój własny termostat. Czy byłby to dobry pomysł na ogrzewanie/chłodzenie w sklepionym pomieszczeniu?

Tak, poprosiliśmy go o to, powiedział, że będzie świetnie, ale chcę usłyszeć od innych właścicieli domów, którzy to zrobili.

Dziękuję!

Edytowane przez begnpitch

Ten wykonawca otynkuje ten sufit w standardowej cenie?

Jak to będzie ocieplone?

Na jakiej wysokości zacznie się krzywizna? Jakieś meble zmieszczą się niżej? Czy okaże się, że wszystko trzeba na zamówienie a i tak za meblami będzie się masa miejsca marnowała?