denixior 09.11.2021 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Witam serdecznie. Planuje w najbliższych kilku dniach zakończyć murowanie fundamentu, następnie muszę go ocieplić. W projekcie mam informację, że styropian do ocieplenia to EPS 100, i teraz mam pytanie, czy musi to być EPS 100 niebieski/zielony aqua czy mogę dać EPS 100 do podłogi? W internecie wyczytałem, że niektórzy tak zamieniają ze względu rzecz jasna na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.11.2021 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 https://forum.muratordom.pl/entry.php?132794-Jaki-styropian-do-fundamentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denixior 09.11.2021 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Czyli nie powinienem zastanawiać się czy dać EPS 100 Aqua czy EPS 100 do podłogówki, tylko czy w ogóle dawać EPS czy XPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 09.11.2021 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Ja mam w projekcie 15cm XPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 10.11.2021 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 dac xps - woda, wilgoc i normalny styro sie nie lubia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matross 10.11.2021 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Witam serdecznie. Planuje w najbliższych kilku dniach zakończyć murowanie fundamentu, następnie muszę go ocieplić. W projekcie mam informację, że styropian do ocieplenia to EPS 100, i teraz mam pytanie, czy musi to być EPS 100 niebieski/zielony aqua czy mogę dać EPS 100 do podłogi? W internecie wyczytałem, że niektórzy tak zamieniają ze względu rzecz jasna na cenę. Zdecydowanie warto zainwestować w XPS. Nigdy nawet do głowy mi nie przyszło, żeby zastosować EPS, chociaż takie ocieplenie miałem w projekcie. Poczytaj sobie o zaletach XPS w porównaniu do styropianu- pełno tego w necie. Szukanie oszczędności na etapie ocieplenia ściany fundamentowej to delikatnie mówiąc nie najlepszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 12.11.2021 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Daj XPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts