Robinson74 28.11.2021 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Mam takie pytanie. Który styropian chętniej jest wybierany na elewację? Prosty czy frez? Chciałbym w najbliższych dniach złożyć zamówienie, a nie wiem co wybrać. Na pewno biały 20 cm z Austrotherm lub Swisspor. Kwestia tylko tego, czy prosty czy z frezem. Normalnie brałbym frez, ale wykonawca opowiedział mi, że kiedyś trafił mu się bardzo złej jakości frez z Austrotherm. Był strasznie niedopasowany i poszło dużo piany zamiast ładnych połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 01.12.2021 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 prosty bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 01.12.2021 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Mam takie pytanie. Który styropian chętniej jest wybierany na elewację? Prosty czy frez? Chciałbym w najbliższych dniach złożyć zamówienie, a nie wiem co wybrać. Na pewno biały 20 cm z Austrotherm lub Swisspor. Kwestia tylko tego, czy prosty czy z frezem. Normalnie brałbym frez, ale wykonawca opowiedział mi, że kiedyś trafił mu się bardzo złej jakości frez z Austrotherm. Był strasznie niedopasowany i poszło dużo piany zamiast ładnych połączeń. Brałem Frez na fundament. Masakra. Nigdy więcej - chyba że masz równiutką/prościutką ścianę. Jak nie, to gra nie warta świeczki. W dodatku, tak jak mówi Ci fachowiec, zużyjesz więcej kleju. Więcej będzie tarcia, dopasowywania, przycinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts