MiG25 18.12.2021 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 (edytowane) Niestety nie wiem jaka sprężarka jest w Twojej pompie , ale skąd pewność ,że na pewno jej znamionowa moc to 6kW ? Czy nie jest to "skręcona" 8kW , lub "rozkręcona" 5kW ?Wg mnie trudno generalizować ten wykres i mówić ,że najlepszy COP jest przy mocy 60-80% . Pewnie znajdzie się pompa , dla której jest to prawda , ale co powiedzieć w moim przypadku - Panasonic T-CAP 12kW ? EDIT: Ok , można by ten wykres próbować generalizować znając znamionową moc sprężarki ( choć tu też może być trick w postaci wielkości wymiennika ,parownika) , a nie pompy. Edytowane 18 Grudnia 2021 przez MiG25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco36 18.12.2021 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Masz rację, dlatego też napisałem 60-80% mocy kompresora.A ta może być różna od mocy deklarowanej dla danego modelu P.C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.12.2021 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Włącza się częściej, pobiera mniej. To się zgadza z tabelką. Nie wyłącza się (czyli chodzi na minimum) - pobiera więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts