asaledr 16.12.2021 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Witam, Jak polecacie zrobić "ujście" wody na niezabudowanej działce? Myślałem o czymś takim to dobry pomysł? Nie będzie widoczne więc gdzieś tam się krzaczki posadzi i nikt nie będzie wiedział i nie podkradał. Pytanie też czy dobrze narysowałem jak to wygląda w obecnych czasach podłączenie wody, schemat urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.02.2022 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Nie patrz na widoczność. W krzaczkach możesz sobie umieścić także zwykły kran. Ja wiem że to wszystko ładnie wygląda tworząc pozory praktycznego rozwiązania, problem w tym że pierwszej lub drugiej zimy mróz rozsadzi rurę lub twoją szybkozłączkę umieszczoną w ziemi. W studni wodomierzowej lub innej płytszej np. ok 0.5m studzience wymurowanej z klapą zamykaną na kłódkę musisz zatem umieścić zawór oraz za nim dodatkowe ujście tak abyś spuszczał wodę z instalacji.Zawory umieścisz przy samym dnie a zimą włożysz do studzienki wyciętą 15cm płytę styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts