Lazienka333 19.12.2021 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Dzień dobry, mam następujący problem. Fachowiec zrobił mi brodzik ze spadem. W planach było zrobienie go na równo z podłoga bez podestu ale niestety zainstalowane pod spodem rury to uniemożliwiły, dlatego jest podest. Kafle już są położone i teraz przyszła pora na montaż szyby prysznicowej. Szyba ma być zamontowana na krawedzi tego brodzika, wiadomo, że musi być poziomo na brodziku, nie może w żadnym miejscu wisieć w powietrzu i musi być kąt 90% do ściany. Jednak ten spad to uniemożliwia... Był pomysł aby tą lukę wypełnić silikonem ale w najszerszym miejscu ma ona 4 cm więc nie wiem czy to dobry pomysł... Czy ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 19.12.2021 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Dotnij szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.12.2021 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Securitki nie obetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lazienka333 19.12.2021 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Niestety żadne docinanie szyby nie wchodzi w grę. Szyba może pęknąć przy docince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.12.2021 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Przycinasz kątownik Alu 5 x1cm. 1cm na płytkach mocowane na dwa kołki , 5cm pionowo, obcięte do poziomu, na zewnątrz szyby, pod szybą wypełniasz silikonem lekko skosem aby zakryć kątownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 19.12.2021 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Dzień dobry, mam następujący problem. Fachowiec zrobił mi brodzik ze spadem. W planach było zrobienie go na równo z podłoga bez podestu ale niestety zainstalowane pod spodem rury to uniemożliwiły, dlatego jest podest. Kafle już są położone i teraz przyszła pora na montaż szyby prysznicowej. Szyba ma być zamontowana na krawedzi tego brodzika, wiadomo, że musi być poziomo na brodziku, nie może w żadnym miejscu wisieć w powietrzu i musi być kąt 90% do ściany. Jednak ten spad to uniemożliwia... Był pomysł aby tą lukę wypełnić silikonem ale w najszerszym miejscu ma ona 4 cm więc nie wiem czy to dobry pomysł... Czy ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? Jak zamówisz szybę u szklarza, to on dotnie ją do nierówności. To najprostsze rozwiązanie . Możesz też, jeśli masz już szybę kupioną, postawić ją obok brodzika, na styk do spadku. Połączenie uszczelnisz silikonem. Tylko wtedy będzie widać przez szybę spadek brodzika. Z czasem pojawią się tam zabrudzenia, których nie będzie jak usunąć. Trzeci sposób, to na krawędzi brodzika zrobić próg i na nim postawić szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.12.2021 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Szukaj czegoś w tym stylu do zamontowania na dole, albo zamów szybę która hartowana będzie po odpowiednim przycięciu.https://allegro.pl/oferta/profil-do-montazu-szyby-szkla-czarny-6-8-10-mm-8712605503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lazienka333 20.12.2021 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Jak zamówisz szybę u szklarza, to on dotnie ją do nierówności. To najprostsze rozwiązanie . Możesz też, jeśli masz już szybę kupioną, postawić ją obok brodzika, na styk do spadku. Połączenie uszczelnisz silikonem. Tylko wtedy będzie widać przez szybę spadek brodzika. Z czasem pojawią się tam zabrudzenia, których nie będzie jak usunąć. Trzeci sposób, to na krawędzi brodzika zrobić próg i na nim postawić szybę. Czy zrobienie takiego progu z deski kompozytowej to dobry pomysł? Czy będzie to się trzymać na kaflach pod ciężarem szyby, nie będzie przeciekać itp? Jeśli nie to z czego taki próg najlepiej zrobic? Potem oczywiście obudowanie go listwami aluminiowymi żeby to jakoś wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.12.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Próg robi się z płytek, takich samych jak w brodziku. Próg powinien mieć 3-4cm szerokości i musi być wypoziomowany. Krawędzie docina się na 45*. Na tym stawia się szybę. To wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts