piotrp90 23.12.2021 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Witam,wydaje mi się że to forum to ostatnia szansa - mój problem polega na tym że między parterem a piętrem mam różnicę temperatur (wiem że będzie) ale czasami sięga 3/4 stopni. Dodatkowo pod schodami, gdzie mam kanapę czuje się wielki chłód - wieje zimny wiatr. Wentylacja nie działa - cofa się.Poniżej najistotniejsze informacje:- Dodałem zdjęcie żeby był pogląd- Piętro jest wykonane ze stropu drewnianego, podłoga - płyta osb, wełna mineralna, regips (sufit)- Na skośnych dachach położona wełna około 20 cm- Na ścianach i suficie użytkowej góry około 30/40 cm wełny- Podłoga nieużytkowa też wyłożona wełną - 2 warstwy - około 40 cm wełny- Wentylacja na dole w kuchni, łazience- Wentylacja na górze w łazience- W oknach wywiewniki - otwarte - Grzejniki odpowietrzone Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.12.2021 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 A folia paroprzepuszczalna na dachu jestA folia paroizolacyjna pomiędzy wełną a płytą gk jest.Zimny wiatr powstaje z różnicy temperatur a ta jeśli jest pomiędzy parterem a poddaszem uwidacznia się w kominie czyli klatce schodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp90 26.12.2021 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Witam dziękuję za odp.,Tak - folia paroprzepuszczalna jest, folia paroizolacyjna jest między wełną a gk.poniżej mniej więcej jak to wygląda:https://zapodaj.net/d93a6d67b12fa.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 26.12.2021 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Jest zimno.Weź kamerę termowizyjną i w 15 minut zobaczysz 90% problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.12.2021 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Narożniki pomieszczenia użytkowego stykają się bezpośrednio z pokryciem dachowym.Jeśli jest rzeczywiście jak na rysunku to jest to potężny mostek cieplny wychładzający pomieszczenie.Już samo wychładzanie pomieszczeń poddasza i aż tak duża różnica dochodząca do 3*C powoduje przeciągi a te cofkę w wentylacji parteru.Druga sprawa to przestrzeń nieużytkowa. To wolna skośna przestrzeń faktycznie jest z boku i styka się z murłatą ? Kamera termowizyjna to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.12.2021 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Jaka wełna jest położona jako izolacja? Lambda? Widziałeś jak ułożona czy może sam układałeś? Masz jakieś fotki? Termowizja przy obecnych mrozach to doskonały pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp90 27.12.2021 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 Narożniki są styczne, ostatnio dopychalib tam wełnę ale ile i jak nie mam pojęcia. Na dachu była widoczna podłużny mostek cieplny. Teraz juz go nie ma. Poza jednym miejsce w którym jest na pewno mostek.Tak - przestrzeń jest z boku, nie styka się z murłata. Jest przerwa.Użyta wełna to toprock super 0.035 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts