Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pole elektromagnetyczne- skąd te wartości i czy jest to bezpieczne?

Flevopoost

Recommended Posts

• 3 months później...

Nie wiem ile to V/m2 - przeliczę to będzie wiadomo.

pole pochodzi od wszelkich urządzeń bezprzewodowych, routerów z włączonymi WIFI (ja mam wyłączone na stałe w domu, używam wyłącznie internetu po kablu RJ-45), telefon komórkowy zwłaszcza gdy ma włączony internet i transmisję, bluetooth, bezprzewodowe słuchawki, głośniki itp. a co gorsza z urządzeń sąsiada, z nadajników za oknami, na przykład na wieżach kościoła, masztach.

Ostatnio jak robiliśmy pomiar to w bliskiej odległości kościoła promieniowanie było bardzo wysokie - więc mógł być tam nadajnik.

Nie kierujemy się normą prawną bo jest to nieistotne i mylące - ostatnio rząd podniósł ją na naszą niekorzyść, zatem kierujemy się normą biologiczną.

limity-biologiczne-promieniowania-elektromagnetycznego-pomiary-880.jpg

Tu trochę więcej https://emfbusters.pl/jak-mierzyc-i-oceniac-promieniowanie-elektromagnetyczne-poradnik-swiadomego-obywatela

Prawie na każdej wieży tzw. kościelnej są pochowane BTSy. Wyjątkiem może są obiekty w niektórych dolinach górskich. Anteny sektorowe podmalowane na kolor filarków "cebulki" lub w kolorze tynku i są zamaskowane tylko dla niewprawnego oka. Na niektórych chyba nawet po dwa lub trzy konkurencyjne systemy. Przecież to niezły "święty interes".
  • Like 1