Kiki129 20.01.2022 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Czy myślicie, że da się tu coś wskórać z tą kuchnią? Pomieszczenie ma niecałe 23m2 i o ile nie przeszkadza mi aneks to najbardziej kwestia, że będzie wszystko w jednej linii. Niestety obok są drzwi balkonowe bo jakby było okno to mogłabym to jakoś pociągnąć, dodać blat czy coś a tak to zablokuje jedyną drogę na balkon. Najchętniej poświęciłabym jeden pokój na kuchnie ale z uwagi na instalacje pewnie nie będzie to takie łatwe o ile w ogóle możliwe. Edytowane 20 Stycznia 2022 przez Kiki129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 20.01.2022 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Osobiście podoba mi się taki układ Co chcesz konkretnie zmienić? Wszystko się da zrobić . To tylko kwestia kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiki129 20.01.2022 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Wydaje mi się, że będzie mało blatów i ta linia prosta, eh sama nie wiem. Nie mam dokładnych wymiarów ale ta ściana w aneksie powinna mieć ok. 4,5m. Wynajmowałam raz mieszkanie z aneksem takim i było mało miejsca, ten jest dwa razy dłuższy myślę ale czy to będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 20.01.2022 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 450 cm to niemało miejsca. Zastanów się nad: #meble do sufitu #zapewnkenie ciągu logistycznego - lodówka - blat - kuchenka - blat - zlew - zmywarka. Potrzeba więc 60-90 cm szerokość na lodówkę, min. 60 cm blat, 60-90 cm kuchenka, 60-80 cm zlew, 45-60 cm zmywarka. Razem 285-380 cm. Do tego niech będzie słupek piekarnik + mikrofalówka - 60 cm. Łącznie 345-440 cm. Zostaje metr albo na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.01.2022 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 to, co mi by osobiście przeszkadzało to wielki hol z paradoksalnie małą ilością miejsca do przechowywania. Dlatego zmieniłabym wejście do łazienki i sypialni rodziców, wygospodarowując więcej miejsca do przechowywania. Przy okazji można powiększyć jedną z sypialni (jeśli to mają być pokoje dziecięce a nie gabinet) Otwarta kuchnia wymaga bycia pedantem, niestety. Szukałam opcji jak by ją przesłonić, ale niestety mocno zmniejszają salon. Zlikwidowałabym ściankę przy wejściu do salonu i wydłużyła szafę aż do drzwi do wc. Pierwsza szafa kuchenna to byłaby szafa gospodarcza (odkurzacz, wiadro, mop) lub spiżarka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiki129 20.01.2022 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 @Elfir Dzięki za pomoc, fajnie to wygląda. Ogólnie taką szafę gospodarczą chciałam zrobić raczej z toalety poprzez wysunięcie ścianki do przodu (tylko się robi wąski korytarz) i wrzucenie także tam pralki ale muszę to przemyśleć bo Twoja propozycja też jest fajna. Póki co nie ma dzieci i przynajmniej jeden pokój to będzie gabinet, a właśnie garderobę chciałam wygospodarować w sypialni ale pół zamkniętą, coś takiego. No właśnie z tym aneksem mam problem i sama coś myślałam, ale pokój nie jest duży i te drzwi właśnie balkonowe w tym miejscu. No nic, dzięki za inne propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.01.2022 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 skoro nie macie dzieci to jeden pokój niech będzie garderobą. Dwie łazienki to jest jednak fajna rzecz zwłaszcza jak wystąpi grypa żołądkowa w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiki129 20.01.2022 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Tak, tylko nie mam miejsca na pralkę, bo łazienka ma 4m2 i robiłam sobie wizualizację i byłoby ciężko, mimo że tu się niby mieści w sensie na projekcie dewelopera, ale jakoś tego nie widzę. No nic, muszę przemyśleć to i tamto, garderoba to najmniejszy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.01.2022 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 w mojej wersji miejsce na pralkę jest. Wówczas wc jest dla gosci, łazienka dla gospodarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts