bartezz15987 20.01.2022 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Witam, mam pytanko w sprawie wyliczenia masy na silikaty, jaka będzie najlepsza ilość piasku, wapna oraz wody, na co zwracać uwagę przy projektowaniu masy, żeby miała dobre właściwości formiercze i wytrzymałościowe. Jak badać masę i jej właściwości, aby wyrób był dobry. Piszę o tym tutaj, bo nie mogę tego kompletnie nigdzie znaleźć, jest książka o tym "Technologia wyrobów wapienno-piaskowych" jest to opisane na stronie 84, ale nie do końca zrozumiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.01.2022 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 A tak po kolei to co niby chcesz produkcję silikatów otwierać i pytasz na forum budujących domki o recepturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.01.2022 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 A tak po kolei to co niby chcesz produkcję silikatów otwierać i pytasz na forum budujących domki o recepturę? Ciężki czasy nadchodzą, skoro ludzie znów zaczynają sami wytwarzać bloczki na ściany. Za wczesnego gówniarza pamiętam, jak dziadek robił pustaki betonowe w formie pospawanej na zamówienie. Zresztą co się dziwisz? Ludzie tu sami konstruują pompy ciepła, rekuperatory, kotły, nawet okna i drzwi, i to od lat. Produkcja może być na własne potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.01.2022 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Ciężki czasy nadchodzą, skoro ludzie znów zaczynają sami wytwarzać bloczki na ściany. Za wczesnego gówniarza pamiętam, jak dziadek robił pustaki betonowe w formie pospawanej na zamówienie. . Też robiłem, ale to nie były silikaty, tylko wapno, cement piach i żużel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.01.2022 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Też robiłem, ale to nie były silikaty, tylko wapno, cement piach i żużel. To jest właśnie ciekawe. Może autor chce wytwarzać silikaty we własnej piwnicy albo na podwórku? Da się w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.01.2022 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 W domowych warunkach raczej nie, potrzebna jest wysoka temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts