gkati 03.02.2022 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 CześćChciałabym wymienić piec gazowy ( ogrzewanie domu i wody) na nowy.Metraż 180 m 2,3 kondygnacje .Zależałoby mi na tym by:-nie zajmował dużo miejsca-był tzw inteligentny- dopasowywał się i zapamiętywał warunki termiczne domu- jednofunkcyjny/ dwufunkcyjny? tu liczę na podpowiedž- ekonomiczny w miarę możliwościNa co jeszcze powinnam zwròcić uwagę ? Co macie/ polecacie ?Bardzo proszę o Wasze porady/ opinieDziękujęBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 03.02.2022 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Nikt nie zrobi rankingu kotłów. Każdy ma swój kocioł. Ja miałem kilka kotłów, ale trudno porównywać kocioł obecny z kotłem sprzed kilku czy kilkunastu lat, bo wiadomo że kiedyś urządzenia były trwalsze i tej samej firmy obecny sprzęt będzie gorszy, choć będzie miał WiFi i wiele innych bajerów. Trzeba wziąć pod uwagę, że nowe sprzęty są coraz bardziej naszpikowane elektroniką i coraz bardziej awaryjne.To co zapytałaś to temat rzeka...Ale dla takiego domu raczej jednofunkcyjny (oznacza że jest jeden wymiennik + zasobnik CWU), a nie dwufukncyjny. Dwufukncyjny (z dodatkowym wymiennikiem przepływowym), to tylko jak kran ciepłej wody jest zaraz przy piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkati 03.02.2022 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 DziękujęJednak jakis piec muszę wybrać, zdaję sobie sprawę z ograniczeń .Ja teraz użytkuje 20 letniego Junkersa( ostatnio jak hydraulik u nas był, mówił właśnie że tak żywotnych piecòw już nie robia )- pytanie czy dalej ta firma czy Viessman czy Beretta czy jeszcze coś innego .Mam średnie rozeznanie w temacie . PozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimowyAlkoholik 03.02.2022 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Producent taki, do jakiego masz dobry dostęp do serwisu. Obecnie, moim zdaniem, nie ma sensu przepłacać za "premium", także taki Termet czy Immergas bez problemu ogrzeje, a i po kieszeni nie pociągnie. Także podstawa to ogarnięty serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 03.02.2022 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Zachęcam do skorzystania z naszej Sieci Sprzedaży: https://www.viessmann.com.pl/ss/ss.phpWystarczy wpisać adres lub kod pocztowy, by znaleźć najbliższą firmę, która pracuje na naszych urządzeniach w swojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.02.2022 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Sprawdź sterownik Buderusa RC310Jednofunkcyjny a jak mało miejsca to dwufunkcyjny z wbudowanym zasobnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redox7 08.02.2022 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 piec to jest kaflowy, z instalacji centralnego podłącza się kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts