Freedomm1899 08.02.2022 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Witam.Z powodu braku czasu zdecydowałem się wylać plyte betonowa w zimę przy -7 stopniach niestety ta warstwa z góry co ja zacierałem odpadła. Mam zamiar nadlać warstwę od 0,5 cm do 3 cm żeby wyrównać.Myślałem żeby kupić gotowy beton w workach b25 urobic na rzadko i wylac. Czy on nie odpadnie? Mam zamiar jeździć po płycie samochodem. Wystarczy umyć dobrze woda czy trzeba jakis grunt zastowosc jeszcze? Może coś innego niż beton b25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.02.2022 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Co byś nie zrobił ,to będą dwie osobne płyty. Górna sie odspoi i popęka/pokruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 08.02.2022 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Zazbroić siatką - może być nawet ogrodzeniowa, może też być zbrojeniowa i wylać z gruszki - z tym że nie mniej niż 5cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 08.02.2022 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Z powodu braku czasu zdecydowałem się wylać plyte betonowa w zimę przy -7 stopniach? Widząc po konsekwencjach, to zrobiłeś to chyba z nadmiaru wolnego czasu, a nie z braku czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freedomm1899 08.02.2022 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Widząc po konsekwencjach, to zrobiłeś to chyba z nadmiaru wolnego czasu, a nie z braku czasu? Tragedi nie ma. Wtedy mialem tylko na tyle czasu żeby to zrobić. Zamowilem beton z mieszankami do - 5 stopni. Miałem nadzieje ze bedzie ok przy -7. Trudno kupie beton w workach b25 zrobię zeby byl plynny i rozleje zejdzie to zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 08.02.2022 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Poczytaj deklarację producenta betonu w worku. Czy może być stosowany do elementów konstrukcyjnych. Pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.02.2022 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Jak miałeś dodatki do betonu do -5 a było -7 to nie powód że coś odpada. Cos jeszcze chyba skopałeś. Napisali Ci że to co planujesz jest za cienkie, czy z worka czy gruszki 1-3cm popęka i odpadnie. Wylej minimum 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 08.02.2022 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Jak zacierasz wyciągasz wodę, nie zaciera cię w ujemnych temperaturach. Beton b25 z worka odpadnie zawsze, jeżeli nie będzie miał grubości i zbrojenia, do cienkich nadlewek użyj przykładowo cn 87 lub podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 27.02.2022 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2022 Cekol ZW-04 albo podobne. Porządnie odpylić, robić warstwę szczepną (wcierać mocno ławkowcem, dopiero na tak przygotowany wylewać warstwę, takie "mokre na mokre". Można zatopić siatkę dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts