Maaatiii 07.03.2022 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Chciałbym wymienić betonowy właz do szamba na żeliwny bądz plastikowy. Po zmierzeniu niestety wyszło mi że mój właz ma równo 50cm średnicy (komin ma tyle samo), niestety nigdzie nie mogę takiego znaleźć. Rozmiar najbliższy to 60cm , zjezdzilem pare miejsc i niestety nic nie ma takiego.Jakieś pomysły ? zależałoby mi żeby właz był szczelny bo nie chcę żeby spływająca woda wpadała do szamba więc taka pokrywa plastikowa byłaby raczej lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 07.03.2022 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Coś słabo szukasz: https://szambabetonowe.expert/produkt/wlaz-zeliwny-o-srednicy-50-cm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maaatiii 07.03.2022 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Coś słabo szukasz: https://szambabetonowe.expert/produkt/wlaz-zeliwny-o-srednicy-50-cm/ Właśnie patrzyłem ten właz nawet na jakimś składzie ale średnica zewnętrzna korpusu włazu żeliwnego to 565 czyli 6 cm za duża ciężko będzie to spasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maaatiii 08.03.2022 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Chcesz powiedzieć że właz którego średnice producent podaje jako 50 cm ma w rzeczywistości 56,5 cm?? Kołnierz ma taka szerokość , a sam wlaz który się podnosi ma 50 , u mnie komin od szamba - ta betonowa cześć co wystaje ma równe 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 08.03.2022 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Kołnierz ma taka szerokość , a sam wlaz który się podnosi ma 50 , u mnie komin od szamba - ta betonowa cześć co wystaje ma równe 50 cm. To jakieś stare szambo? Jak nic nie pasuje, to kup co jest i wymień ten komin na pasujący do włazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts