asaledr 08.03.2022 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Witam, Czy geodeta po wznowieniu granic powinien przysłać pocztą jakiś dokument? Miałem geodetę w zeszłym roku i nic nie dostałem, ale ostatnio znajomy brał i dostał pocztą jakąś kopie operatu technicznego czy coś takiego. Nie wiem czy to się powinno dostać bo jeśli tak to się do nich zgłoszę że nie dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 09.03.2022 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 Strony musza być prawidłowo powiadomione ZPO, termin czynności teoretycznie najwcześniej na 8. dzień od daty powiadomienia. Praktycznie termin nie moż byc krótszy niż miesiąc: wysyłasz - kilka dni, awizo pierwsze, awizo drugie i czas na powrót zwrotki lub listu gdy nie odebrany - praktycznie nie zawsze 5 tygodni wystarczy, bo zwrócony list (gdy nie podjęto) wraca jako zwykły. Zwrotki zza granicy to osobna historia . Z czynności wskazania/wznowienia punktów sporządza się protokół który musi być odczytany stronom, strony składają podpisy pod protokołem i parafki na szkicu polowym. Należy poinformować strony gdzie trafią dokumenty po wykonanej pracy, jest to Powiatowy/Miejski Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej. Tam ewentualnie zainteresowani mogą otrzymać informacje. Kopii protokołu nie można rozdawać na lewo i prawo, bo RODO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts