sarummi 14.03.2022 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) Cześć, Mam nadzieję że ktoś będzie mógł doradzić mi jak można niezbyt inwazyjnym remontem przearanżowac mieszkanie tak by powstała normalna oddzielną sypialnia, do której wejdzie szafa. Jak widać na planie poniżej w tej chwili pokoi 5.37 m (sypialnia jest połączony z pokojem głównym. Jest to bardzo mały pokój, w tej chwili mieści się tam łózko 140 cm (razem z ramą) i zajmuje prawie cala przestrzeń, nie mam możliwości wstawienia szafy. Zalęzy mi na tym by zagłowie lóżka nie była pod oknem ze wzgledu na hałas z ulicy. Chciałabym w przyszłości przebudować tez łazienkę, jest nieustawna, ponieważ mam piecyk gazowy tuż nad wanna. Edytowane 16 Marca 2022 przez sarummi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.03.2022 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Po pierwsze to gdzie jest wejście do mieszkania i przedpokój, u dołu gdzie przedpokój ma 3,59m2 czy na górze z przedpokojem 1,72m2 ?Rozwalasz ścianę pomiędzy kuchnią a dużym pokojem tworząc duży pokój z aneksem kuchennym. Druga ściana od pokoju 5.37 zostaje przesunięta do okna balkonowego w dużym pokoju a pokój zyskuje normalne drzwi ma przeciw tych łazienkowych zamiast dużego przejścia z salonu.Na przesuniętej ścianie długości 281 cm jest telewizor z zestawem mebliPrzesuwając ścianę łazienki równo z tą wcześniejszą załatwiasz obie rzeczy a duży pokój z węższą wnęką o szerokości 292-67=225 może posłużyć do ustawienia bibloteczki z książkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2022 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 sciany są nosne czy działówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarummi 16.03.2022 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Cześć, wejście głowne do mieszkania znajduje sie kolo kuchni. Wolalabym zostawić kuchnie osobną jeśłi sie da,cenie sobie to ze nie musze siedziec z parujacym garnkiem i smieciami w jednym pomieszceniu. Zrobienie pokoju z aneksem jest ostatecznioscia. Przy oknie balkonowym między malym pokojem i dużym znajduje sie grzejnik. Nie wiem czy ściany sa nośne niestety, załaczymalm szkic ze spółdzielni, może znawcy powiedzą czy to powinno być zaznaczone. Propozycja ze zburzeniem wszystkich ścian jest też dla mnie cieżka do uzdzwigniecia, poniewaz jest tu stary dębowy parkiet który chciałabym zachować ,a też ze wzgledów finansowych. Nie chcę wkladac w takie przebudowy dziesiątki tysięcy bo nie wiem czy sie z tym mieszkaniem nie rozstanę po jakimś czasie. Dziękuje za wszystkie rady i propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2022 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 To jak to sobie wyobrażasz? Mamy umieścić szafę w ciasnej klitce, w której ledwo mieści się łóżko, praktycznie niczego nie zmieniając? Jedyne miejsce na jakieś sensowne umiejscowienie dużej szafy to ściana między holem a łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.03.2022 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Tak naprawdę to całkiem ustawne mieszkanko. Dziś nawet na wczesnym etapie większość takich jest wykupiona lub zarezerwowana przez deweloperów i biura nieruchomości.Jedyne co zmienić to duże przejście z salonu do małego pokoju tak by w zależności od zachodu słońca można tam było umieścić jakąś sofę bądź komodę z TV.Mały pokoik to oczywiście sypialnia.Wejście do łazienki zrobił bym osobne z salonu, natomiast garderoba dostępna prosto z sypialni bez ściany z drzwiami.Małe o ok 0,5m przesunięcie ściany sąsiadującej między garderobą a łazienką powiększy łazienkę a garderoba z wielką szafą i drzwiami przesuwnymi zamiast ściany sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2022 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Tyle, że autor nie chce nic zmieniać w układzie scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.03.2022 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) Tyle, że autor nie chce nic zmieniać w układzie scian. Na szkicu mebli nie umieścił więc jak wyobraża sobie zmianę aranżacji......poza tym tak zareagował na pomysł z wyburzeniem wszystkiego zatem jeśli będą to tylko dwie grodzące jedno pomieszczenie i pomysł mu się spodoba to rozważy sugestie realizując ją w praktyce. Edytowane 17 Marca 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2022 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 pokój ma szerokość 198 cm jak chcesz ustawić łóżko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 17.03.2022 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) Najmniej inwazyjnie - usunięcie drzwi z szerokiego przejścia (jeśli są) i ustawienie szaf modułowych (lub na wymiar) tak, żeby do części z nich był dostęp z sypialni (i jakieś ładne wykończenie pleców widocznych z większego pokoju). Edytowane 29 Lipca 2022 przez alicyja poniwne dodanie obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarummi 03.07.2022 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 cześć, czy mógłbyś to naszkicowac? Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarummi 03.07.2022 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 Na szkicu mebli nie umieścił więc jak wyobraża sobie zmianę aranżacji......poza tym tak zareagował na pomysł z wyburzeniem wszystkiego zatem jeśli będą to tylko dwie grodzące jedno pomieszczenie i pomysł mu się spodoba to rozważy sugestie realizując ją w praktyce. cze,czy moglbys to naszkicowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 03.07.2022 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 https://www.fotosik.pl/zdjecie/a3e724ae00106720 Moze w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarummi 04.07.2022 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 https://www.fotosik.pl/zdjecie/a3e724ae00106720 Moze w ten deseń. dziękuję. niestety nie jest mozliwe usgawienia luzka w ten sposób, piniewaz "sypialnia ma tylko 198 cm szerokosci. Kuchnia tez juz jest zaaranzowana i nie ma gam miejsca jadalnianego. Planuje zamontowac skladany blat barowy na scianie z pokojem. Wiec na razie nie mam miejsca na stolik jadalniany,co byloby mile. W mieszkaniu potrzebuje tez biurka,poniewaz pracuje z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 04.07.2022 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 Kiedys jak mieszkałem w bloku w małej kuchni mielismy składany stolik, którego nigdy nie składalismy, no bo po co. Pózniej zauwazyłem te wymiary. Wygląda na to ze kanapa będzie praktyczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarummi 20.09.2022 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Cześć, jeszce nie udalo mi sie ustalić fajnej aranzacji. Moze ktoras z nowych osob na forum ma pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts