Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prad w gniazdkach w domu

Recommended Posts

Witam. Mam problem. Połączyłem tak jak powinnosie robić przewody do gniazdek w domu. Sprawdziułem każde gniazdo czy jest prad za pomocą lampki nocnej i wszystko ładnie działa. Niestety jeżeli podepnę cokolwiek innego np. telewizor albo zasilacz z dekodera wywala od razu wszystkie korki. Nie wiem co jest tego przyczyną. Bardzo prosze o pomoc.

Czyli jak? Wrzuć fotki.

Wybija nadprądowe, czy różnicówki?

No napisał wszystkie korki. Tak naprawdę nic nie napisal albo tyle ile wie o instalacjach czyli nic. Na razie jest śmiesznie oby nie było niebezpiecznie, elektryk w tym wypadku raczej wskazany, pytajacy raczej sobie nie poradzi.

No napisał wszystkie korki.

"Wszystkie" może np. oznaczać wywalenie wszystkich dwóch różnicówek. Czego przyczyną może być podpięcie neutralnego z jednego obwodu pod niewłaściwą różnicówkę. Ale jak to wywala wszystkie nadprądowe - to trzeba egzorcystę wzywać.

"Wszystkie" może np. oznaczać wywalenie wszystkich dwóch różnicówek. Czego przyczyną może być podpięcie neutralnego z jednego obwodu pod niewłaściwą różnicówkę. Ale jak to wywala wszystkie nadprądowe - to trzeba egzorcystę wzywać.

Tak jak napisał @Remiks, gdyby autor miał jako takie pojęcie to by opisał precyzyjniej.

Najprędzej obstawiałbym że wywala róznicówka bo nadpradowe to musiały by rządzenia podłączane jak np tv robić zwarcie. na pewno autor pozamieniał przewody podłączając gniazdka.

Jedno co można mu doradzić to aby nic więcej nie grzebał w instalacji i wezwał elektryka.