Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze gazowe po otrzymaniu pozwolenia na budowę

bober02

Recommended Posts

Witam, czysto hipotetycznie, w związku z obecną sytuacją PSGaz - czy jest możliwość złożenia projektu i oitrzymania pozwolenia na budowę, a potem, nawet w trakcie realizacji budowy, zgłosić o warunki i otrymzać później przyłącze gazowe? W sensie, nie jest mi to super potrzebne dzisiaj, do złozenia projektu, ale chciałbym kieyś to mieć, moze jak sytuacja sie uspokoi, ale nie chcę czekać rok na PSG ze złozeniem projektu w urzędzie.... Czy jak złoże bez gazu to kaplica i juz później mi nie założą?

Na etapie starania się o pozwolenie powinieneś złożyć wniosek o warunki na gaz i realizować przyłącze. Później może być różnie a wydane warunki mają określoną ważność..

Jeśli chodzi o przyłącze gazowe to późniejsza realizacja jest możliwa ale uzależniona od środków posiadanych przez PSG.

Obecnie jest sporo decyzji odmownych więc przyszła pula środków wyczerpie się szybciej.

Na etapie starania się o pozwolenie powinieneś złożyć wniosek o warunki na gaz i realizować przyłącze. Później może być różnie a wydane warunki mają określoną ważność..

Jeśli chodzi o przyłącze gazowe to późniejsza realizacja jest możliwa ale uzależniona od środków posiadanych przez PSG.

Obecnie jest sporo decyzji odmownych więc przyszła pula środków wyczerpie się szybciej.

Czyli jeśli złożę o warunki, i dostanę odmowę to musze zwlekać ze złożeniem projektu? Czy warunki muszą dać a potem ewentualnie realizacja może się wiązać z odmową?

Chodzi mi o takie mega laickie pytanie - czy jesli zloze projekt, bez gazu (bo mi PSG dalo obecnie odmowe) to czy po wybudowaniu np moge sobie gaz podpiąć retrospekcyjnie?

Edytowane przez bober02