Taj 03.04.2022 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 Witam, mam w szopce narzędzia które uległy zardzewieniu, jakie są sposoby (dobrze jakby najmniej chemiczne), aby skutecznie usunąć rdzę? Czy Coca-cola faktycznie pomoże? Jeśli nie działa to co doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.04.2022 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 WD40 popsikać i wytrzeć do sucha - wszystkie klucze popryskać smarem sylikonowym i wytrzeć - pilnować, aby zawsze były lekko "tłuste" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taj 09.04.2022 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 WD40 popsikać i wytrzeć do sucha - wszystkie klucze popryskać smarem sylikonowym i wytrzeć - pilnować, aby zawsze były lekko "tłuste" Ok spróbuję, choć myślę, że rdza głęboko weszła w metal. Po popryskaniu WD40 długo odczekać? Zostawić na noc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 09.04.2022 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 Witam, mam w szopce narzędzia które uległy zardzewieniu, jakie są sposoby (dobrze jakby najmniej chemiczne), aby skutecznie usunąć rdzę? Czy Coca-cola faktycznie pomoże? Jeśli nie działa to co doradzicie? [ATTACH=CONFIG]458948[/ATTACH] Ściernicą, np listkową. A czemu chemiczne są niedobre? Odrdzewiaczy jest cała masa na rynku. Możesz też usunąć rdzę elektrolitycznie Coca-cola to tylko z lodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 14.06.2022 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Szczotka druciana na wkrętarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts