Wojtekkkkk 14.04.2022 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Dzień dobry Wszystkim!Chcę odciąć balkony i pomniejszyć okna w domu jednorodzinnym z 1992 roku (zachowane są wszelkie odległości od granicy działki). Urzędniczka w starostwie stwierdziła, że będzie mi potrzebny projekt i pozwolenia na budowę. Mam pytanie czy zgodnie z obowiązującym Prawem budowlanym (dokładnie art. 29 3 1) mogę wystąpić ze zgłoszeniem wraz z projektem architektonicznym zamiast pozwoleniem na budowę? Jeśli tak, co zrobić gdy starostwo będzie się upierać przy pozwoleniu na budowę zamiast zgłoszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.04.2022 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Możesz wystąpić do sądu administracyjnego przeciwko Starostwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 28.04.2022 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Przed sądem ja bym dokonał zgłoszenia tych prac. I zobaczymy czy dadzą "sprzeciw". Jeśli nic nie dadzą w terminie, to możesz działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts