Elfir 19.04.2022 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 z piekarnikiem to fakt. Od momentu zakupu ani razu nie użyłam pirolizy do czyszczenia, bo nie chce mi się demontować wnętrza.Używam pieczenie "góra-dół" i wsio. zmywarka też pracuje w zasadzie stale na jednym programie i jest włączana na noc, więc obojętnie nam jak długo pracuje - i tak rano jest już wymyte i wysuszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 19.04.2022 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Co sprzętu grającego nie trzeba 2O tys. Ja ma niepozorne KEF LS50 Meta (wiszą na ścianie) + sub REL t7i Całość gdzieś za około 9k. Zestaw wg niektórych magazynów jest najlepszy w przedziale do 5k dolarów. Więc na fajny dźwięk nie trzeba wydawać nie wiadomo ile. A wgniata to w fotel jakością brzmienia. Co do TV to polecam OLED. Mam Plazmę w Salonie i OLED do konsoli w sypialni. Naprawdę, nie warto obecnie kupować innego TV. Obraz na Netflix żyleta. Dom inteligentny też ok. Ale tylko w tym co korzystamy. U mnie to by nie zdało egzaminu. Za tępy jestem do Fibaro, Somfy itp. No i polecam wszystko na kablach jak już. Zrobiłem tak czujniki zalanie z odcięciem wody w całym domu w razie W, czadu, gazów usypiającego, dymu itd. Kamery, alarm też polecam, zwłaszcza te pierwsze. Alarm rzadko włączam. No i podłogowe ogrzewanie polecam np. na Salusie. Wydaje mi się że przez to mało place za gaz. Mi się wydaje że to, te bajery to dają radość życia, taką ogólną. Czy masz Silke, BK czy Porotherm, tego i tak nie widać, a przewaga jednego nad drugim,co się tyczy komfortu życia, tak naprawdę jest mocno dyskusyjna. I tak nie czuć praktycznie różnicy. Szkieletowego jedynie bym nie robił. Zadowolony jestem z piecokominka mega, tu od Piotra Batury z forum. Zajebiście lubię w nim palić. Drinki przy nim jakoś lepiej smakują Jeżeli kasy komuś za dużo to chociaż koza. Zwykły kominek, z obudową z płyt to szmelc. Tego bym nie robił. W każdej łazience z bajerów mam radio, takie w gniazdku Becker. Polecam, nie słychać bączków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 20.04.2022 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie bardzo się zgodzę co do baterii. Mieszkam w domu 5 lat. Część baterii mielismy budzetowych (za stówkę lub dwie( a część drogich - okolo 500zł. I ich trwałość jest bardzo podobna. OBecnie wymieniłem już jedną tanią i jedną drogą. Na obu chromy wyglądały już nieciekawie. Poza tym co 5 lat trzeba takie rzeczy zmieniać - zuzywające się uszczelnienia, zmiana mody itp....W kuchni mam blaty drewniane, dąb. Nie zmieniłbym na inne bo kocham naturalne drewno. Raz na rok trzeba olejować (godzina roboty) ale po tym zabiegu znów wyglądają jak nowe. Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez cactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 20.04.2022 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Nie bardzo się zgodzę co do baterii. Mieszkam w domu 5 lat. Część baterii mielismy budzetowych (za stówkę lub dwie( a część drogich - okolo 500zł. I ich trwałość jest bardzo podobna. OBecnie wymieniłem już jedną tanią i jedną drogą. Na obu chromy wyglądały już nieciekawie. Poza tym co 5 lat trzeba takie rzeczy zmieniać - zuzywające się uszczelnienia, zmiana mody itp.... W kuchni mam blaty drewniane, dąb. Nie zmieniłbym na inne bo kocham naturalne drewno. Raz na rok trzeba olejować (godzina roboty) ale po tym zabiegu znów wyglądają jak nowe. Mowiac drogie baterie mowilem o markowych typu hansgrohe - czyli raczej 1000 pln w gore. Wspomniany 1000 to nie jest drogo tylko raczej punkt startowy... Dodatkowo w przypadku markowych w najgorszym wypadku wymienia sie glowice. Chinskie maja glowice o rozmiarach ktorych nie ma mozliwosci dostac na naszym rynku wiec cala bateria jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 20.04.2022 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Poza tym co 5 lat trzeba takie rzeczy zmieniać - zuzywające się uszczelnienia, zmiana mody itp.... Zmiana mody co 5 lat? Czyli co 5 lat wymieniac baterie skuwac plytki i nowe meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pauliq 21.04.2022 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 W każdej łazience z bajerów mam radio, takie w gniazdku Becker. Polecam, nie słychać bączków Radio też masz w gniazdku? Jak jest rozwiązana antena? Ile masz tych głośniczków w łazience? Gra to jakoś przyzwoicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 21.04.2022 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Od 8 lat mam baterie kranowe z Krakowskiej Fabryki Armatury - KFA. Kompletnie sie z nimi nic nie dzieje.Nie kosztowaly po 1000 zlotych. Po co pajacowac i wymyslaac drozsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 21.04.2022 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Radio też masz w gniazdku? Jak jest rozwiązana antena? Ile masz tych głośniczków w łazience? Gra to jakoś przyzwoicie? Antena z każdego z tych gniazdek wyprowadzona jest na dach (w sensie kabel antenowy) ale nie wiem czy to, było konieczne. Radio w gniazdku po prostu gra jak radio w kibelku- tyle. Jeden głośnik, w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.04.2022 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Mowiac drogie baterie mowilem o markowych typu hansgrohe - czyli raczej 1000 pln w gore. Wspomniany 1000 to nie jest drogo tylko raczej punkt startowy... Dodatkowo w przypadku markowych w najgorszym wypadku wymienia sie glowice. Chinskie maja glowice o rozmiarach ktorych nie ma mozliwosci dostac na naszym rynku wiec cala bateria jest do wymiany. Mam termostatyczną baterię prysznicową Deante Begonia https://sklep.deante.pl/pl/lazienka/737-bat-begonia-chrom-natryskowa-termostatyczna-kwadratowa-5908212016893.html i żadnego problemu z dostępnością głowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 22.04.2022 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Dobre winyle, płytki, deska podłogowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 22.04.2022 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Winyle to chyba jak mówisz o płytach muzycznych, to warto. W innym przypadku to raczej gumoleum, będzie bardziej na miejscu nazwą. Chodź w sumie, na muszlę do WC też można mówić Niagara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 22.04.2022 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 ja do łazienek jak chce posłuchać muzyki to mam głośnik z multiroomu denona. Brzmienie na pewno 100 razy lepsze jak z gniazdka + możesz z telefonu słuchać czego chcesz, radio, spotify... tidal - do wyboru do koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 23.04.2022 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 ja do łazienek jak chce posłuchać muzyki to mam głośnik z multiroomu denona. Brzmienie na pewno 100 razy lepsze jak z gniazdka + możesz z telefonu słuchać czego chcesz, radio, spotify... tidal - do wyboru do koloru. Aha. I jak masz gości to łączą się swoimi telefonami z tym głośnikiem pomiędzy siusiu, a kupką.Ty jak Ci się bardzo chce jedni lub drugie, również szybciutko odpalasz, zanim pójdzie siusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 23.04.2022 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Aha. I jak masz gości to łączą się swoimi telefonami z tym głośnikiem pomiędzy siusiu, a kupką.Ty jak Ci się bardzo chce jedni lub drugie, również szybciutko odpalasz, zanim pójdzie siusiu Twoi goście słuchają radia w kiblu? Bo ja tego używam raczej na dłuższe pobyty typu jacuzzi itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.04.2022 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 blat tak - jest tak piękny, że mogę mieć do śmierci. A potem niech go przerobią na nagrobek, a co! Drzwiczki szafek mogę wymieniać za to bez związku z blatem. słusznie, nie dosc ze ładne to i praktyczne rozwiazanie. a i rodzina zaoszczedzi jak bedzie musiala placic tylko za przerobke :lol2: swoja droga ciekawy watek, szczegolnie w moich rozwazaniach co wybrac, realia cenowe nas z lekka zaczely przerastac. ja na pewno duzo wrzuce w kuchnie i dobry sprzet. no i zadnych szafek gornych, kosz elektryczny najlepszy patent tak samo jak cargo czy lemans. plus dobry okap. oczywiscie wentylacja mechaniczna. meble z czasem sie zmieni ale zabudowy na wymiar jak kuchnia, wiatrolap to warto zrobic. baterie kuchenne, baterie lazienkowe z dobrej polki a nie byle jakie chinole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.04.2022 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 mam chiński sedes i sprawdza się o niebo lepiej od Duravitu D-Code jeśli chodzi o jakość spłukiwania.mam też chińskie baterie, polskie baterie i od 10 lat nic się z nimi nie dzieje, poza Franke w kuchni (guma się przetarła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts