Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam problem, mianowicie kupiłem bramę wjazdową przesuwaną i za każdym razem gdy ją zamykam to po zamknięciu sama otwiera do połowy i się zatrzymuje. Proszę o pomoc

Brama z automatem? Zapoznać się z instrukcją, przeprogramować.

Ręczna? Może za bardzo ma "pod górkę" i zjeżdża ;) ?

Zupełnie poważnie: zlituj się i napisz coś więcej o sytuacji..

Brama z automatem, nie ma pod górkę przez miesiąc działała normalnie

Nie zjeżdza sama tylko automat ją otwiera do połowy

To może by trochę pomógł model, marka. Jak ustawiona. To nie forum wróżbitów. Ale jak masz ją miesiąc, to czemu nie zgłosisz reklamacji? Przyjedzie serwisant i naprawi.

To może by trochę pomógł model, marka. Jak ustawiona. To nie forum wróżbitów. Ale jak masz ją miesiąc, to czemu nie zgłosisz reklamacji? Przyjedzie serwisant i naprawi.

napęd Beninca Bull 5, reklamację zgłosiłem ale mi powiedzieli że wada powstała na skutek nieprawidłowego używania napędu bramy i mi tego nie uznali

napęd Beninca Bull 5, reklamację zgłosiłem ale mi powiedzieli że wada powstała na skutek nieprawidłowego używania napędu bramy i mi tego nie uznali

Wygląda na to, że nie wszystko wiadomo o Twoim przypadku.

Nikt nie pomoże szybciej niż zorientowany sprzedawca/montażysta. Zakładam, że "reklamację" odrzucił sklep ? Może spróbuj zadzwonić do serwisu i porozmawiaj o swoim przypadku (w sensie w próbie diagnozy przyczyn usterki i sposobie naprawy).

Instrukcja dostępna na stronie producenta:

https://beninca.pl/wp-content/uploads/2015/05/BULL_instrukcja_u%C5%BCytkownika.pdf