pepi 23.05.2022 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 @ pepi Nie wiem, czy regularnie czytasz inne wątki związane z PC do grzania wody, ale tam napisałem co myślę o 10-letnie używce do grzania wody. Jest ryzyko, takie coś padnie lada moment. Decydujesz się na PC tylko do grzania wody, więc skup się na czymś co jest nowe. Przyznaję rację. Wycofuje się z zakupu używanej PC. Natomiast decyzja jest taka. Kupuje PC do cwu bez zbiornika np. 3,6kw i do tego osobny, solidny zbiornik 300l. Jak będę zmuszony pozbyć się kominka z płaszczem wodnym, to wtedy zainwestuje w PC do co i cwu. A zasobnik 300l już będę miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 23.05.2022 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 Słusznie! O pompach do grzania tylko wody za wiele nie mogę powiedzieć. Mam do czynienia od 2019 roku tylko z pompami do c.o. jednej firmy - zacząłem od wyprodukowanej w 2008 roku, a przez wymianę doszedłem do obecnie produkowanej. Pompy do c.o. grzeją przy okazji też wodę. Widziałem prospekty z pompami tej firmy do grzania samej wody, ale nie wgłębiałem się w ich parametry techniczne Pewnie są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 27.06.2022 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 vr5, dalej masz do sprzedanie tę pompę Daikina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 28.06.2022 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 vr5, dalej masz do sprzedanie tę pompę Daikina? Chodzi Ci o tę 6 kW na R410 z 2018 roku? Wstępnie "zaklepał" ją sobie mój znajomy. Ja z kolei jeszcze nie uruchomiłem na R32. To znaczy Jednostka zewnętrzna R32 jest połączona z starym hydroboxem i sterowana jest płytą od LT. Jest ciepło i grzeję tylko wodę. Mam nadzieję że do 3 miesięcy ruszy wszystko, czyli hydrobox dedykowany do R32 oraz jednostka zewnętrzna obecnie testowana. Nowy hydrobox ma w sobie zbiornik c.w.u. Będzie stał w innym miejscu nie wspominając że j.z. też przestawię, więc muszę trochę przerobić podłączenia hydrauliczne oraz posadowienie dla j.z. Na dodatek są upały więc robota "leży". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts