asaledr 08.06.2022 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Witam, Jakich rozmiarów (średnicy) powinien być peszel pod kabel YAKY 4x35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.06.2022 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 YAKY nie należy pakować w peszel - ma być otoczony gruntem, żeby go chłodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 09.06.2022 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Odcinkowo można go w taki peszel (rurę karbowaną) włożyć np. przy kolizjach. Do takiego kabla daj rurę karbowaną koloru niebieskiego fi 50 lub 75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 09.06.2022 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Chciałem żeby przewód wychodził z ziemi w kostce. A żeby przewodu nie miażdzyła podsypka to chciałem go dać w peszlu przez jakieś 3 metry. Tylko nie wiem czy peszla nie powinno się wtedy obetonować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 13.06.2022 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Kabel z peszlem zakopujesz na głębokości 80 cm pod kostką. Na peszel sypiesz najpierw 25 cm ziemi (tak na sztych) potem kładziesz folie niebieską i później już zasypujesz ziemią do końca tzn do podbudowy koski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts