endros 11.06.2022 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 (edytowane) Cześć! Mając nadzieję na pomoc. Interesuje mnie zakup gruntu i budowa domu (nie musi to być niestandardowe, ale zdecydowanie chciałbym wysokiej klasy wykończenia i ładny/dopracowany wygląd zewnętrzny). Moje pytanie brzmi --- jak mam obliczyć szacunkowy koszt budowy? Podano mi ogólne zakresy cen za metr kwadratowy, ale są one specyficzne tylko dla kodu pocztowego i nie mam pojęcia, czy dom, który mam na myśli, jest w ogóle możliwy do wykonania https://omegle.onl/ vshare dla mojego budżetu. Skontaktowałem się z budowniczymi, ale prawie zawsze proszą o rysunki architektoniczne, aby wycenić projekt (którego oczywiście jeszcze nie mamy). Zasadniczo chcę poznać ogólny przedział cenowy, którego powinienem się spodziewać, zanim zabiorę się do kupowania ziemi i zatrudniania architekta. Jakieś przemyślenia, od czego zacząć? Edytowane 27 Czerwca 2022 przez endros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 11.06.2022 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Może jednak wybierz jakiś projekt i popytaj w okolicy o wyceny. Nikt Ci nie określi kosztów bez chociażby zgrubnego projektu (koncepcji). Wysoka czy niska klasa - musisz mieć wykonawcę, a ten nie ma podstawy do przedstawienia wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 11.06.2022 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 licz 4 tys / m2 powierzchni i tyle. Ceny materialow spadaja powoli, ale nie zanosi sie na kolejny rajd w gore, wiec jest szansa, ze sie zmiescisz w szacunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts