Elfir 13.06.2022 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Mysz mi wlazła do środka suwanki. Wypłoszyłam ją, ale nie spodziewałam się, że szpary w oknie są na tyle duże, że może w nie wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 14.06.2022 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Ale ta mysz tam zamieszkala? A moze jakis kot-egzekutor zmotywował ją na tyle, ze jednak sie zmieścila w szparach okiennych? Ja na poddaszu mam golebie. Chcialem je ostatnio eksmitować, bo mlode juz sie usamodzielnily, a tu okazalo sie, ze kolejne piskleta w gniezdzie. I znow musze wstrzymac eksmisję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.06.2022 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Próbowała zamieszkać, chyba sobie gniazdo wiła, ale otwór usiłowała większy wygryźć i dlatego ją usłyszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.06.2022 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Bo myszki są pracowite Kiedyś mieszkałem z budynku zakładowym, w piwnicy o kondygnacje niżej był magazyn spożywczy i chłodnia. Z drugiej strony budynku chlewik z blondynkami i stajnia w której stał piękny kary konik. Za stajnią wielka szopa pełna siana... Tam to była jazda z myszkami! W mieszkaniu pod każdym progiem po obu stronach wyżarte portale komunikacyjne "do podziemi", za każdym pionem CO wyżarte listwy przyścienne. Jakby było mało, to w najzimniejszym pokoju coroczne wiosenno-jesienne przemarsze dużych czarnych mrówek. Latem otwarte okno bez zasunietej firanki, często oznaczało wizytę nietoperza po zmroku. Sarny i jelenie wiosną czyli wyżarte krokusy na klombie. To było życie na łonie natury, chociaż dom stał 15 m od głównej ulicy, asfaltowa droga powiatowa jakby co. P.S. Na myszki najlepsza pułapka, to cynkowane wiadro, pochylnia z deseczki a na pokusę centralnie powieszony na nitce kawałeczek serka. Efekty akustyczne budziły każdego gdy frajerka wpadła, niekiedy dwie lub trzy. Wydawało się to ciekawsze od serka pod strzelającą sprężyną ufluśkaną po każdym użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.06.2022 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 ta mysz wlazła po wypłoszeniu do głośnika. Było zabawy z wyciąganiem jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts