zielu31 15.06.2022 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Witam, Prosiłbym o pomoc albo wytłumaczenie. Planuje zakup gotowego projektu i moje pytanie brzmi czy muszę robić adaptacje tego projektu która kosztuje od 3 tys zł w górę czy wystarczy tylko zrobić plan zagospodarowania terenu, jeśli w projekcie nie będszie dużych zmian, mniejsze większe tylko otowry okienne. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.06.2022 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Masz mieć projekt pod którym podpisze się projektant. Co wchodzi w skład projektu definiuje Rozporządzenie w sprawie zawartości projektu budowlanego. Pod całością musi się ktoś podpisać. I to podpisuje projektant dokonujący adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.06.2022 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 .....czy muszę robić adaptacje tego projektu Tak jest to konieczne i niezbędne. Będą również z tego korzystać branżyści - Ci co podłączą wodę, prąd i gaz oraz co wykonają kanalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.06.2022 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Witam, Prosiłbym o pomoc albo wytłumaczenie. to, co kupujesz nie jest projektem. Jest rysunkiem domu na papierze. Aby z tego był projekt, musi mieć podpis architekta, który stwierdzi, ze można to bezpiecznie postawić i weźmie za to odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielu31 16.06.2022 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 Super, dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Słyszałem różne opinie na ten temat i różne koszta z tym związane, dlatego nie wiedziałem jak to do końca jest z tą adaptacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.06.2022 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 Jeszcze jedno. Najlepiej do adaptacji weź lokalnego projektanta który ma przetarte ścieżki i zna urzędników i umów się, ze płatne po otrzymaniu PnB i to niech on się kopie z urzędnikami, jak coś trzeba uzupełnić (u mnie np. nie doprecyzował koloru dachu - a MPZP ograniczał wybór i jakby to szło oficjalnym trybem, to by pewnie trochę trwało a tak podjechał i uzupełnił). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tigerin1982 17.03.2023 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Witam, mam pytanie jak można podnieść wysokość górnej krawędzi elewacji frontowej (gzymsu, okapu). Projekt pokazuje 2,79 a mam w warunkach zabudowy min 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2023 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Witam, mam pytanie jak można podnieść wysokość górnej krawędzi elewacji frontowej (gzymsu, okapu). Projekt pokazuje 2,79 a mam w warunkach zabudowy min 3m przeprojektować dom np. podnieść wysokość kondygnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts