Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Popękane trzpienie żelbetowe

Recommended Posts

Da się to jakoś naprawić? Co z tym zrobić??? To wytrzyma, nie będzie dalej pękalo?

Na zdjęciach ciężko te pęknięcia wypatrzeć, widać wygrzebane chyba przez Ciebie dziury, zastanawiam się po co? Rysy uzupełnij masami naprawczymi do betonu. A rysy przy strzemionach to wychodzą jak jest za mała otulina a nie z powodu wibrowania

No wszystkie te takie nadlewy jakby jak pukne młotkiem to okazuje się, że są po prostu pustkami. Nie lepiej zbić wszystko to luźne i dopiero uzupełniać? To co wygrzebane to tak cały czas grzebalem gdzie skończy się rysa i ona aż do strzemiona do dochodzi, nie jest niestety powierzchowna i tam przy strzemionie pustka jakby powietrze???

No wszystkie te takie nadlewy jakby jak pukne młotkiem to okazuje się, że są po prostu pustkami. Nie lepiej zbić wszystko to luźne i dopiero uzupełniać? To co wygrzebane to tak cały czas grzebalem gdzie skończy się rysa i ona aż do strzemiona do dochodzi, nie jest niestety powierzchowna i tam przy strzemionie pustka jakby powietrze???

Przechodzący przez środek słupa pręt w jego gornej częsci wyciągnąłem ręka kilka dni po zalaniu...

Ten beton w ogóle nie miał wody do wiązania ani tego mleczka, wszystko uciekło

Ja chyba coraz mnie z tych opisów rozumiem. Jakie nadlewy? Co tam dolewałeś? Skąd jest powietrze przy strzemionach jak w pierwszym poście piszesz że za długo wibrowałeś ten beton? Jakim cudem z betonu wyjąłeś zbrojenie?