arti0308 26.06.2022 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Dzień dobry! Stoję aktualnie przed postawieniem garażu na działce. Chciałbym postawić garaż blaszany o wymiarach 5x6m dwustanowiskowy. Na jednym stanowisku chciałbym mieć kanał samochodowy. Generalnie chciałbym wszystko mieć zrobione w miare budżetowo. Kanał chciałem wykopać o wymiarach 1,1x4m. (wylana podłoga betonowa, wymurowane ściany z bloczków betonowych) Chciałem aby garaż stał na płytach chodnikowych (głownie ze względu na ich łatwość montażu oraz cene), nie chciałbym robić wylewki betonowej na podłogę. Nurtuje mnie pytanie, czy podłoga pod garaż może zostać wykonana z płyt chodnikowych, czy konieczne jest wylanie betonowej posadzki (zakładając, że będzie się znajdował tam kanał). Z góry przepraszam za to pytanie, ale niestety moja przygoda z jakimkolwiek budownictwem dopiero się zaczyna Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 30.06.2022 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 Jak wywalisz humus i odpowiednio zagęścisz podsypkę pod płyty, to będzie ok. Druga sprawa czy ten garaż będzie przez inne obiekty osłonięty? Zwykle blaszaki przytwierdza się do gruntu/posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 30.06.2022 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 Mam taki garaż (bez kanału), podłoga zrobiona z płyt chodnikowych. Powiem tak: da się po tym chodzić, jest wystarczająco. Jednak sam garaż stoi na dwóch warstwach bloczków fundamentowych. Może się okazać, że kotwienie w płycie jest utrudnione, bo płyta jest cienka (5 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts