Marco36 27.06.2022 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 Jak w temacie, do końca czerwca 2022 r. jest termin na zgłaszanie źródeł ogrzewania domu w Centralnej Ewidencji Emisyjności Budynków (CEEB). Na 5 mln zgłoszeń, zgłoszono tylko 157 tys. PC - cosik mało się to wydaje. https://globenergia.pl/5-mln-deklaracji-w-ceeb-tylko-150-tys-pomp-ciepla-czemu-tak-malo/ Wyliczyli, że tylko w ostatnich trzech latach sprzedano prawie 159 tys. PC, a przecież są forumowicze co od 10-ciu lat grzeją PC gruntowymi. Trzeba na gov.pl założyć profil zaufany i przez logowanie na profilu wypełnia się formularz CEEB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 27.06.2022 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 Na Interii piszą o 168k PC.Wiedza o tym obowiązku pośród właścicieli domów jest mikra a wielu twierdzi, że jak zrobiła to w spisze powszechnym, to już nie musi. Telewizji to ja dużo nie oglądam, ale nie przypominam sobie, żebym widział jakieś info w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco36 27.06.2022 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) No właśnie, też TV nie oglądam.Na internecie dopiero w ostatnim tygodniu uaktywniły się portale branżowe przypominając o tym obowiązku.Który trwa od 1.07.2021r. i termin na obowiązkowe zgłoszenia upływa 30.06.2022r.U nas Ksiądz z ambony ogłaszał to ludziom tydzień temu. Tyle, że mam wrażenie, że ci co tematu nie znają i tak nie bardzo zrozumieli. Dotarła tylko informacja, że coś trzeba wypełnić z ogrzewaniem. Potem zapowiadają kontrole i możliwe kary finansowe. Sam zwlekałem ze zgłoszeniem swojej PC, bo ciągle po głowie chodzi mi dodanie dodatkowego źródła ogrzewania na wypadek dłuższego braku prądu.A że nadal nie podjąłem decyzji co założyć, to wypełniłem formularz w okolicy 22 kwietnia bieżącego roku. Edytowane 27 Czerwca 2022 przez Marco36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 27.06.2022 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 Było o tym głośno zanim system działał rok temu. Chciałem nawet od razu zgłosić, ale nie działało przypomniało mi się na pikniku miejskim, gdzie gmina pomagała wypełniać zgłoszenia, więc wysłałem już swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 27.06.2022 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 A mnie się palec omsknął i miast pompy zgłosiłem kocioł na ekogroszek w obydwu domach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 27.06.2022 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) ja mam dom ciągle w budowie więc nic nie zgłaszałembyły debaty na forum czy domy nieodebrane ale ogrzewane mają być zgłaszanejedne źródła podają że tak,inne że niekonkluzja była taka, że od zawiadomienia o zakończeniu budowy są 2tygodnie na zgłoszeniecoś się zmieniło? Edytowane 27 Czerwca 2022 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.06.2022 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 W telewizji niepolskiej przez ostatnie miesiące ze dwa razy trafiłem, jak mówili w Faktach o zbliżającym się terminie na zgłoszenie sposobu ogrzewania budynku. Telewizja czystopolska nie występuje u mnie na pilocie. Kiedyś po zmianie dekodera pokazała mi się jakaś niestrawna tvpinfo, to aż pies się zjeżył jak na wściekłego byka. Weterynarz powiedział że to alergia, że to nieuleczalne u owczarka niemieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.06.2022 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 W telewizji niepolskiej przez ostatnie miesiące ze dwa razy trafiłem, jak mówili w Faktach o zbliżającym się terminie na zgłoszenie sposobu ogrzewania budynku. Telewizja czystopolska nie występuje u mnie na pilocie. Kiedyś po zmianie dekodera pokazała mi się jakaś niestrawna tvpinfo, to aż pies się zjeżył jak na wściekłego byka. Weterynarz powiedział że to alergia, że to nieuleczalne u owczarka niemieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 29.06.2022 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Zgłosiłem już pierwszego dnia jak się dowiedziałem. W sumie podanie pompy zakończyło ankietę po chyba 3 czy 4 pytaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 29.06.2022 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Polsce grozi blackout. Będziemy gasić światła jak Japończycy? https://spidersweb.pl/bizblog/blackout-polska-brak-energii/ aby nie zakładać specjalnie nowego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 29.06.2022 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 GUNB - czyli darmozjadom trzeba jeszcze raz na tacy podać, to samo co dopiero podałem przy zgłoszeniu zakończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts