radmos 27.06.2022 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 Mam w koło domu opaskę betonową wkoło domu i spece od ocieplenia karzą mi ją skuć . Będzie ocieplenie tylko ścian od samego dołu . Fundamentów nie będę odkopywał. Czy jest to sens skuwać tą opaskę betonową ? Ja myślę żeby ocieplenie dać do tej opaski ,oczywiście z odstępem od niej i potem na ten beton po ociepleniu ułożyć kostkę ? Bardzo bym był wdzięczny za pomoc jak rozwiązać ten problem żeby było dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 27.06.2022 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 A czemu nie chcesz jechać do końca fundamentów z ociepleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmos 27.06.2022 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 W podpiwniczeniu jest sucho nie widać wilgoci , trochę za dużo wydatku na raz. Dom jest z lat 70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 27.06.2022 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 Przemarzanie masz do 1m w głąb ziemi, więc ocieplenie tego cokołu będzie połowicznym sukcesem. Chociaż ten 1m poniżej gruntu daj ocieplić. Generalnie z ociepleniem jedzie się do ław. I to ocieplenie nie jest przecież żadną izolacją przeciwwodną, więc co z tego, że w piwnicy jest sucho? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmos 29.06.2022 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 A mam jeszcze do zasypania wejście do podpiwniczenia i mam pytanie czy skuwać to podłoże do ziemi czy można zasypać jak już jest na foto. Zostawić te resztki schodów i murków i beton tam gdzie jest kratka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 29.06.2022 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 możesz wrzucić więcej zdjęć, po innymi kątami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmos 29.06.2022 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 29.06.2022 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Ja bym to zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts