Ssss 29.06.2022 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Witam. Aktualnie mam papę na deskowaniu i sporo ubytków i nierówności po zdemontowaniu kominków kominków itp. chciałbym na starą papę położyć np. laty i płytę osb żeby wyrównać powierzchnię a później na wierzch znowu papa. Czy jest to zgodne ze sztuką- czy osb i laty nie będą gnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 29.06.2022 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Ja tak zrobiłem na starym domu, tylko zamiast OSB dałem dechy podłogowe z odzysku. Na to papa, już w chyba trzeciej warstwie (czas leci). Żadnych problemów nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ssss 24.11.2022 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2022 (edytowane) Czas leci a ja nadal nie mam czasu... za to dużo pomysłów, od wymiany pokrycia po zmianę więźby i pokrycia, alee na koniec mam pomysł pośredni - chcę usunąć deskowanie z papą, wrzucić łaty i zamontować płytę warstwową 160mm, chodzi mi tez o usztywnienie pokrycia pod fotowoltaike, ale to inna sprawa. Pytanie mam takie - co z wilgocią? przeczytałem w artykule https://e-izolacje.pl/oddychanie-dachow-a-izolacja-nakrokwiowa/ar/c9-16371371, no że niby nie będzie problemu, ale jakie są wasze opinie bo u mnie miałoby być tak że byłaby pustka pomiędzy sufitem a dachem, 15-45cm na wysokość, trzeba to będzie wentylować jakoś? tak miałoby to wyglądać: Edytowane 24 Listopada 2022 przez Ssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts