BarPe 07.07.2022 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Dla niektórych może to się wydać głupie ale w nowym mieszkaniu będę miała prysznic, w którym nie da się umyć głowy bez brania prysznica. A niestety należę do osób, które wolą umyć włosy oddzielnie. I teraz sobie uświadomiłam, że muszę się zdecydować na jakieś rozwiązanie z umywalką, które będzie wygodne i praktyczne. Wstępnie myśleliśmy o takiej umywalce https://www.roca.pl/produkty/ohtake-umywalka-nablatowa-cienkoscienna-fineceramic-327A13..0?sku=A327A13000 + bateria podtynkowa. Czy macie w domu osoby, które myją długie włosy w umywalce? Może mają jakieś swoje doświadczenia / przemyślenia jaki rodzaj umywalki czy baterii jest mniej lub bardziej wygodny? Dotychczas myłam włosy nad brodzikiem i praktycznie muszę zdecydować trochę w ciemno. A jak zrobimy instalacje pod baterię podtynkową czy wysokość na daną umywalkę (i do tego meble) to potencjalna zmiana będzie bolała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.07.2022 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) Zależy jakie włosy. Krótkie można umyć w umywalce szerokiej na 55cm i z wylewką baterii 22 cm nad dnem umywalki. Przy odrobinie wprawy i bez ochlapania wszystkiego wokół. Jeden warunek: stoisz w miejscu a nie drepczesz nogami jak młody źrebak, bo wtedy masz pod nogami "bagno", posadzkę do sprzątania i kapcie do suszenia. Teraz na lapku doczytałem: długich włosów w takiej umywalce nie umyjesz, zresztą blat będzie cały mokry i sprzątania kupa. Umywalki nablatowe chyba wymyślił jakiś masochista. Jeśli masz system bez brodzika (walk in) , to trzeba coś zamontować na niskim stołeczku (miednica z odpływem wprost do kratki -woda nie rozpłynie sie na posadzce). Najlepsza jest druga łazienka z dużą umywalką - bez blatu! Zobaczcie na kwaterach prywatnych czy taki blat pod umywalką wytrzyma sezon , góra dwa. Do tego gospodarze może się przyznają podczas suto zakrapianego grilla. Na trzeźwo nikt się nie przyzna do błędu. I tak co sezon lub dwa trzeba robić generalny remont . Cicho sza! Edytowane 7 Lipca 2022 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarPe 08.07.2022 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Hehe, no wydaje mi się, że w trakcie mycia włosów nie zachowuję się jak źrebak i chyba aż takiego syfu nie robię Możliwe, że najlepszym rozwiązaniem byłaby umywalka w całości z jakimś blacikiem. Ale pomyślałam, że głębsza, nablatowa, zbliżona kształtem do misy, też dałaby radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 27.07.2022 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 U mnie dziewczyny też tylko w umywalce myją włosy. Wstępnie wybór padł na coś takiego: https://www.kolo.com.pl/produkty/umywalki-i-postumenty/umywalki-uniwersalne/umywalka-meblowa-traffic-120-cm-bez-otworu-z-przelewem/11909/ Możliwe że w wersji trochę mniejszej. 120 to już taka mała wanna I wylewka podtynkowa - odpowiednio wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarPe 27.07.2022 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 No tak, przy takich wymiarach i moim wzroście to można się nawet wykąpać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2022 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 chyba najwygodniej byłoby myć pod kranem z wyciąganą wylewką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarPe 28.07.2022 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 To prawda. Tylko chciałam baterię podtynkową a takie z wyciąganą wylewką nie trafiłam nawet w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts