Robinson74 20.07.2022 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Rozważam zakup betoniarki, ok. 120 L, ale nie chińszczyzna.Bardzo proszę o podpowiedź jakie wyposażenie powinna mieć, na co zwrócić uwagę? Może jakiś producent? 230V czy 400V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 20.07.2022 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Ja kupiłem niedawno betoniarkę Skiva ST-120 na allegro. Ma te 120 l i wychodzi betonu akurat na niepełną taczkę na raz tylko trzeba ją na czymś postawić np na palecie bo jest niska. Użyłem jej do robienia podsypki na obrzeża i kostkę pod 160 m2 podjazdu i 60 m2 tarasu. Planuję też rozrabiać w niej jeszcze beton na słupki pod ogrodzenie. Cały czas działa dobrze tylko raz spadł pasek bo się przewróciła podczas transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 21.07.2022 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 OK. To są takie betoniarki dostępne w OBI i w Leroy Merlin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 21.07.2022 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Z tego co widzę to te na leroy i obi są sb-120, a ja kupowałem z allegro st-120, nie wiem jaka jest różnica poza kolorem bo nawet w sklepie producenta mają tą samą cenę i te same parametry. Jak masz pod ręką te sklepy to bym brał lokalnie bo szkoda kasy na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 21.07.2022 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 (edytowane) A czy ktoś zna jakichś rodzimych producentów betoniarek? Przeważnie staram się unikać zakupów azjatyckich. Chyba że jest to jednak polski producent, bo tak się chwalą na Allegro. I takie pytanie. Jeśli betoniarka ma pojemność ok. 160 L, to czy prawidłowo wymieszam w niej np. tylko 1 worek zaprawy? Edytowane 21 Lipca 2022 przez Robinson74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts