Robinson74 24.07.2022 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Mam pytanie do osób, które już zbudowały albo wiedzą jak to powinno być wykonane. Jestem przed ociepleniem elewacji. Po jej wykonaniu trzeba będzie wykonać podesty przed drzwiami wejściowymi i taras naziemny od strony ogrodu. Podesty i schodki będą z kostki brukowej. Jak należy wykonać takie połączenie na styku z drzwiami. Tam chyba nie będzie styropianu przy progi drzwi, bo przecież wchodząc, nie będziemy stawać na styropianie elewacyjnym? Jak ten detal powinien być wykonany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.07.2022 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 poszerzany próg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 25.07.2022 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Czy mogłabyś wspomóc jakimś linkiem do tego? Dodam, że drzwi już są zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.07.2022 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 (edytowane) taki próg montuje się razem z ościeżnicą. Wiec jak ci nie zamontowali to problem. Kiedy mi budowano dom takie ciepłe progi były rzadkością i musiałam go sobie sama wykonać. Edytowane 25 Lipca 2022 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.07.2022 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Mam pytanie do osób, które już zbudowały albo wiedzą jak to powinno być wykonane. Jestem przed ociepleniem elewacji. Po jej wykonaniu trzeba będzie wykonać podesty przed drzwiami wejściowymi i taras naziemny od strony ogrodu. Podesty i schodki będą z kostki brukowej. Jak należy wykonać takie połączenie na styku z drzwiami. Tam chyba nie będzie styropianu przy progi drzwi, bo przecież wchodząc, nie będziemy stawać na styropianie elewacyjnym? Jak ten detal powinien być wykonany? Drzwi masz zamontowane na podwalinie? Wtedy - robisz hydroizolację i kładziesz kostkę. Podmurowanie? No to lipa. Nikt nie robi detali, bo kto by się chciał podpisywać pod słabym rozwiązaniem? Szukaj jakiegoś mocnego, cienkiego ciepłego materiału który zastąpi ocieplenie.. ja bym pytał o to fachowców od elewacji. "Stolarka" się tym nie zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 29.07.2022 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 finlandia, drzwi są zamontowane na podwalinie ze szczelnym montażem. Tak to wygląda. Chodzi mi o to miejsce poniżej progu: W tej chwili XPS jest położony do poziomu gruntu. Czy XPS ma być ciągnięty w górę w strefie progu? Do jakiej wysokości poniżej poziomu podłogi? W jaki sposób przejść z XPS na kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukikow 14.07.2024 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca Mógłbyś opisać jak to rozwiązałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 14.07.2024 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca Na razie jeszcze nie mam podestu. Dopiero skończyłem elewację, Podest i schodki w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max.max30 26.09.2024 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września a jaki masz plan/wizję na zejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 04.12.2024 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 godzin temu Tez sie podepne pod temat , moze macie jakies inne rozwiazania niz podejscie kostka pod same drzwi ? Zeby zrobic jakis prog zaraz za drzwiami , a dopiero pozniej kostke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts