Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele podłogowe - problem z unoszeniem

Recommended Posts

Dzień dobry, mam duzy problem i szukam porady. Trzeci raz uniosły mi sie panele „pływające”. Problem mialem nadzieje rozwiazalem robiac szpare/dylatacje i kładąc listwe w korytarzu, ale „wstały” gdzie indziej… myslalem, że może wilgoć, ale miernik pokazuje że jest w normie a wyjęty panel nie jest w żaden sposób spuchnięty/zdeformowany. Czy problemem może być zlicowanie z płytkami z jednej strony? Panel jest podklejony, żeby równo przylegał.

Bede wdzieczny za rade, bo koncza mi sie pomysly :( Co moze byc przyczyną?

Dzień dobry, mam duzy problem i szukam porady. Trzeci raz uniosły mi sie panele „pływające”. Problem mialem nadzieje rozwiazalem robiac szpare/dylatacje i kładąc listwe w korytarzu, ale „wstały” gdzie indziej… myslalem, że może wilgoć, ale miernik pokazuje że jest w normie a wyjęty panel nie jest w żaden sposób spuchnięty/zdeformowany. Czy problemem może być zlicowanie z płytkami z jednej strony? Panel jest podklejony, żeby równo przylegał.

Bede wdzieczny za rade, bo koncza mi sie pomysly :( Co moze byc przyczyną?

Cudów "zazwyczaj" nie ma.

Sprawdziłbym, czy jest wszędzie zachowana dylatacja.

W przypadku odpowiedzi twierdzącej - sprawdzić stan podłogi - może uniosła się od ogrzewania? Jeśli drewniana - wypaczenie?