Konrad_KK 30.07.2022 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Dzień dobry, mam duzy problem i szukam porady. Trzeci raz uniosły mi sie panele „pływające”. Problem mialem nadzieje rozwiazalem robiac szpare/dylatacje i kładąc listwe w korytarzu, ale „wstały” gdzie indziej… myslalem, że może wilgoć, ale miernik pokazuje że jest w normie a wyjęty panel nie jest w żaden sposób spuchnięty/zdeformowany. Czy problemem może być zlicowanie z płytkami z jednej strony? Panel jest podklejony, żeby równo przylegał. Bede wdzieczny za rade, bo koncza mi sie pomysly Co moze byc przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 01.08.2022 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Panele kładzione w nowym budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.08.2022 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Panele klejone rozumiem tylko w miejscu styku z płytkami.Z przeciwległej strony jak i z boku dylatacja od ścian była zachowana? Panele wstały....... a co się stało z dylatacją?Zmalała do zera czy nadal jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 01.08.2022 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Dzień dobry, mam duzy problem i szukam porady. Trzeci raz uniosły mi sie panele „pływające”. Problem mialem nadzieje rozwiazalem robiac szpare/dylatacje i kładąc listwe w korytarzu, ale „wstały” gdzie indziej… myslalem, że może wilgoć, ale miernik pokazuje że jest w normie a wyjęty panel nie jest w żaden sposób spuchnięty/zdeformowany. Czy problemem może być zlicowanie z płytkami z jednej strony? Panel jest podklejony, żeby równo przylegał. Bede wdzieczny za rade, bo koncza mi sie pomysly Co moze byc przyczyną? Cudów "zazwyczaj" nie ma. Sprawdziłbym, czy jest wszędzie zachowana dylatacja. W przypadku odpowiedzi twierdzącej - sprawdzić stan podłogi - może uniosła się od ogrzewania? Jeśli drewniana - wypaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts