Ratpaw 06.08.2022 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Jak w temacie: połać ma 19m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.08.2022 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Można. Natomiast trudno odpowiedzieć na pytanie czy jest sens nie znając uwarunkowań. Rynna gwarantuje jakieś uporządkowanie spływu wody. Jak nam na tym nie zależy to rynna zbyteczna. Dachy pokryte strzechą nie mają rynien ale maja odpowiedni okap. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 14.08.2022 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Jak najbardziej nam na tym zależy. Chodzi o sam fakt od strony technicznej. Nie lubię rozwiązań "na siłę", nie muszę u mnie w domu tego robić, ale bardzo by mi ułatwiło życie odprowadzanie z dachu dwuspadowego wody dwoma rurami, a nie czterema. Możesz coś najwięcej napisać o jakimś rozwiązaniu, jak się nazywa, jaka firma to produkuje, a może wystarczy po prostu wykonanie koryta z blachy ręcznie giętej plus odpowiednie obejmy, pas podrynnowy itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.08.2022 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Za mało wiem aby doradzić. Tak na początek wystarczy rynna 150 ze spadkiem 0,5% w każdą stronę to około 5 cm od środka okapu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 14.08.2022 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Co potrzebujesz więcej, aby doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.08.2022 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Powierzchnia połaci.Umiejscowienie rur spustowych. Czy są wysunięte szczyty a jak tak to ile? Wielkość okapu. Czy jest deska okapowa a jak tak to jaka szeroka? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts