dawidtytus 08.08.2022 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Witam. Firma właśnie robi mi drenaż domu z lat 50. Dzisiaj zauważyłem, że mocują płyty styropianowe do ścian fundamentowych za pomocą kołków z talerzykiem. Z tego co wszędzie piszą, pod powierzchnią gruntu nie wolno używać łączników mechanicznych, bo grozi to zawilgoceniem ścian. Szef firmy powiedział jednak, że mam się nie obawiać, bo zawsze tak robią i nic się nie dzieje. Kołki są cienkie i niewiele zagłębione, a ściany mam grube na 60 cm. Nie wiem, komu wierzyć. Czy w tej sytuacji powinienem stanowczo domagać się poprawienia prac? Za późno to zauważyłem, robią juz ostatnią ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 09.08.2022 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Kołkowanie pod ziemią nie ma żadnego sensu, ale teraz już raczej "po ptokach".Jakieś ryzyko na pewno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.08.2022 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Nie kołkuje się bo otwory choć płytkie naruszają powłokę hydroizolacyjną na ścianach. No chyba że jej tam nie ma.Kołkuje się ocieplenie nad ziemią i to też powyżej pewnej wysokości ze względu na możliwość zerwania ocieplenia przez wiatr. Co oni jeszcze nie wymyślą.. Zawsze robią źle to i tym razem też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 09.08.2022 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Po to się robi izolację aby miała ciągłość, a nie po to aby wydać kilkadziesiąt tysięcy. Jak chcę ugotować pierogi to biorę garnek a nie durszlak. Jak nie miałeś wody to i mieć nie będziesz, ale kasę wywaliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts