Ratpaw 09.09.2022 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2022 (edytowane) Więc pewnie masz dostęp z drugiej strony ściany. Tak czy siak ja bym dał styropian i piankę ze względu na konieczność wykonania szczeliny od strony murłaty i ryzyko przewiewania wełny. Tak jeszcze spojrzałem na przekrój z pierwszego postu i nie widzę tam takiej szczeliny do wentylacji połaci od spodu - izolacja elewacji dochodzi do samej połaci. Co zakłada projekt jako wstępne krycie? A i jeszcze jedno: co robi to naczynie wzbiorcze na nieizolowanym stryszku? Edytowane 9 Września 2022 przez Ratpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poligo 09.09.2022 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2022 (edytowane) Z drugiej strony dostęp jest taki sam jak z tej na zdjęciu. Projekt od wykonania trochę się różni - zamiast membrany jest pełne deskowanie z papą, a wełna będzie po kalenicę. Szczelinę zrobiłem na 3-4 cm, a naczynia wzbiorczego nie ma na strychu Ogólnie to całą izolację poza tym fragmentem mam ogarniętą. Edytowane 9 Września 2022 przez Poligo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 15.12.2022 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 iz zdwóch stron masz taką samą małą szczelinę ? jeżeli nie idzie upchnąc wełny z jednej strony to spróbuj z drugiej . Co do reszty zgadzam się z maszakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts