Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

alternarnatywa dla bramy przesuwnej

Recommended Posts

Witam.

Chciałem się was poradzić, podpytać odnośnie bramy wjazdowej....

Otóż chciałbym zrobić ogrodzenie i bramę przed wiatą garażową.... Szerokość działki to 13.5 metra a samo światło wjazdu do wiaty to 6m. W związku z czym nie ma tu mowy o bramie przesuwnej z przeciwwagą.... jest jeszcze jeden problem otóż miejsca na bramę licząc od słupa wiaty do ogrodzenia jest tylko 30 cm...

Czy macie jakieś pomysły jak wybrnąc z sprawy?? przesuwna bez przeciwagi po kątowniku? teleskopowa z 2 częsci? Pozdrawiam i dzieki za ewentualne podpowiedzi

Zastanawiałem się nad teleskopowa ale szczerze ciężko mi znałeśc kogoś w mazowieckim kto to robi.... Nie mówię że nikt nie robi ale obdzwonilem dziś że 20 firm a nie ogłoszeń z olx i nikt... Macie może jakoś namiar ?

Miałem podobny problem i tu na fm próbowaliśmy go rozwiązać. Finalnie poszedłem w klasykę tzn brama przesuwna,którą widzi się wszędzie i mniej więcej się wie co się z nią stanie po x lat. W mojej jest krótka przeciwwaga, wręcz symboliczna. Fakt znaleźć kogoś dobrego i chętnego do tego typu prac to już inna sprawa. Ja bym się nie pchał w jakieś wynalazki , jak szukałem to niby robili,a jak chciałem zobaczyć na żywo taką pracę to albo w Rosji , albo do Szwecji wieźli tak więc nie widziałem tylko słyszałem....