Pawciomed 15.08.2022 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2022 Witam. Chciałem się was poradzić, podpytać odnośnie bramy wjazdowej....Otóż chciałbym zrobić ogrodzenie i bramę przed wiatą garażową.... Szerokość działki to 13.5 metra a samo światło wjazdu do wiaty to 6m. W związku z czym nie ma tu mowy o bramie przesuwnej z przeciwwagą.... jest jeszcze jeden problem otóż miejsca na bramę licząc od słupa wiaty do ogrodzenia jest tylko 30 cm... Czy macie jakieś pomysły jak wybrnąc z sprawy?? przesuwna bez przeciwagi po kątowniku? teleskopowa z 2 częsci? Pozdrawiam i dzieki za ewentualne podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.08.2022 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 Podnoszona w pionie do góry lub chowana w dół pod ziemię. Pierwsza wymaga obostrzeń jak dźwig + kwestie estetyki a druga dobrze odwodnionej piwnicy pod wjazdem czyli poziom wód decyduje o realności wykonania. Tanio nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciomed 16.08.2022 03:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 6 metrowa podnoszona ? Odpada.... A chowana w dół odpada z względu na wody i brak piwnicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.08.2022 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Piwnica w znaczniu box na bramę, aby schować. Kiedyś była dyskusja o bramie chowanej we wjeździe. Czy to było na FM? Alzheimer też nie pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heavyart 18.08.2022 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 Są jeszcze bramy wachlarzowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciomed 18.08.2022 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 Możesz kolego rozjasnic na czym to polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.08.2022 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 są bramy składane: oraz bramy segmentowe (teleskopowe): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciomed 19.08.2022 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Zastanawiałem się nad teleskopowa ale szczerze ciężko mi znałeśc kogoś w mazowieckim kto to robi.... Nie mówię że nikt nie robi ale obdzwonilem dziś że 20 firm a nie ogłoszeń z olx i nikt... Macie może jakoś namiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 19.08.2022 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Zastanawiałem się nad teleskopowa ale szczerze ciężko mi znałeśc kogoś w mazowieckim kto to robi.... Nie mówię że nikt nie robi ale obdzwonilem dziś że 20 firm a nie ogłoszeń z olx i nikt... Macie może jakoś namiar ? Miałem podobny problem i tu na fm próbowaliśmy go rozwiązać. Finalnie poszedłem w klasykę tzn brama przesuwna,którą widzi się wszędzie i mniej więcej się wie co się z nią stanie po x lat. W mojej jest krótka przeciwwaga, wręcz symboliczna. Fakt znaleźć kogoś dobrego i chętnego do tego typu prac to już inna sprawa. Ja bym się nie pchał w jakieś wynalazki , jak szukałem to niby robili,a jak chciałem zobaczyć na żywo taką pracę to albo w Rosji , albo do Szwecji wieźli tak więc nie widziałem tylko słyszałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts